25. kolo
23.10.2010 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Saturn - Těrek Groznyj 1:0

Saturn udělal významný krok k záchraně. V napjatém utkání 25. kola Premier Ligy svěřenci trenéra Andreje Gordějeva porazili díky brance Sapety Těrek Groznyj.

Utkání mezi Saturnem a Těrekem bylo velice důležité pro hostitele, kteří se po nepřesvědčivých výkonech opět zapletli s bojem o záchranu. Saturn začal utkání domácím způsobem: vládl nad míčem a měl územní převahu, šance si ale nevypracoval. K ohrožení se dlouho nedostal ani hostující Těrek, který stejně jako domácí tým selhával zpravidla na finálním provedení. Oba celky se řídily heslem: Když to nejde fotbalově, budeme to muset oddřít. Hrálo se v bojovném duchu a sudí Jeskov čas od času musel emoce uklidnit žlutými kartami. Snad nejhezčí moment prvního poločasu přišel až v samotném nastavení. Asildarov z levé strany vnikl do pokutového území Saturnu a našel Asildarova, toho však zradila slabší levá noha a brankář Kinský míč bez obtíží zpacifikoval.

V přestávce nahradil Asildarova Bracamonte, střídali i domácí, místo Kopúnka šel Vorobjov. Scénář hry se ale nezměnil. Brzy trenér mimozemšťanů Gordějev sáhl k dalšímu střídání, útočníka Kiričenka vyměnil za Topiče. Ale ani Topič pod kotlem nezatopil. Utkání nemělo spád, týmy vyslaly pár nepřesných pokusů a až teprve v 70. minutě se někomu z aktérů dnešního utkání podařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi, střela Zelaa ale byla slabá. Utkání spělo k bezbrankovému konci, ale v 79. minutě jeden z nejaktivnějších hráčů domácího mužstva Sapeta hlavou překonal Džanajeva v brance Těreku.

Těrek brzy dostal šanci na vyrovnání, pěkný centr Ucijeva zakončil Brazilec Mauricio, ale opora Saturnu Antonín Kinský předvedl skvělý zákrok a stal se hrdinou okamžiku. Závěr se domácímu Saturnu povedl, hráčům se podařilo udržet míč a nedovolili tak Těreku nadechnout se k závěrečnému tlaku. Saturn zvítězil 1:0 a vzdálil se sestupovým starostem.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele