18. kolo
22.08.2010 11:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Amkar Perm 1:0

Novosibirský Sibir s minimálním rozdílem porazil doma permský Amkar a opustil tak poslední příčku turnajové tabulky. Míč ke konci zápasu dopravil do brány soupeře Igor Ševčenko.

V sestavě domácího týmu si odbyli debut v ruské nejvyšší soutěži dva nováčci, obránce Steve Joseph-Reinette a útočník Bartlomiej Grzelak. Zápas začal v poklidné tempu, což bylo možná dáno malou diváckou podporou. Nejspíš fanoušci novosibirského celku doposud neukončili oslavu vítězství na evropském kolbišti a na zápas Premier Ligy tak nemohli dorazit. Gólové šance se ani u branky Alexeje Solosina a ani na protější straně u brány Igora Usminského během 45 minut netvořily.

Ovšem k vidění bylo dostatek osobních soubojů a tvrdých střetů, které na umělé trávě a za studeného větru hrozily nebezpečnými zraněními. Obešlo se však bez nich. O přestávce Kriušenko posadil na lavičku Tomáše Čížka a neviditelného Grzelaka a pustil do hry Jevgenije Zinovjeva s Romanem Běľajevem. Viditelné změny to ale nepřineslo. Hra se pouze posunula dál od brány domácích.

Permský klub, který během prvního poločasu hrál v obraně velmi chytře, poněkud znervózněl, avšak domácím chyběl nápad v konečné fázi útoku. S každou minutou se tak Sibiru vzdalovala šance na zisk všech tří bodů a zároveň nějaká naděje na udržení se v elitní soutěži, ale vzdávat se svěřenci Kriušenka nechtěli.

A tak se koncem 80. minuty domácím podařil perfektní protiútok, na konci kterého pokořitel PSV Alexandr Děgťajev poslal velkolepý pas Igoru Ševčenko a ten lehce překonal Usminského. Přes všechnu snahu Amkaru o vyrovnání se to do konce zápasu permskému klubu nepodařilo. Sibiru se podařilo zvítězit ve třetím zápase po sobě a opustit poslední místo.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele