23. kolo
03.10.2010 09:45 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Rubin Kazaň 2:2

Sibir Novosibirsk uhrál bod s úřadujícím mistrem Ruska Rubinem Kazaň. Pohledné utkání skončilo 2:2.

Rubin Kazaň nastoupil v neděli oproti středečnímu pohárovému duelu s FC Barcelonou se sedmi změnami v sestavě. Oddech dostali Salukvadze, Kalešin, Rjazancev, Murawski, Karadeniz a Kornilenko. Důvěru dostali Kuzmin, Gorbaněc, Natcho, Kasajev, Eduardo a Medvěděv.

Rubin začal utkání agresivně, téměř stejně jako v týdnu proti Barceloně. Hned v první minutě si Kasajev na křídle pohrál Oyewolem, ale proti jeho střele hrdinsky nastavil hlavu obránce Joseph-Reinette. V 8. minutě přišla první chvíle Novosibirsku, ale střela Grzelaka nemohla ohrozit brankáře Ryžikova. O chvíli později Noboa skóroval z přímého kopu, sudí Ivanov ale ukázal na píšťalku, a tak musel Ekvádorec kopat znova - na druhý pokus už neuspěl.

Oporou v brance Orlů byl opět český brankář Petr Vašek. Na posile ze Slovácka si vylámali zuby Gorbaněc, Medvěděv i Kasajev. A když už Kasajev Vaška překonal, zaskočil za něj jeho krajan Vychodil a celou situaci uhasil. Gól se tak zrodil na druhé straně, v 25. minutě ještě Polák Grzelak mířil po standardní situaci Čížka těsně mimo, ale ve 28. minutě zahrál Čížek pro změnu rohový kop a Joseph-Reinette překonal Ryžikova. Kazaň mohla vyrovnat po střele Eduarda, Brazilec nastřelil tyč branky Vaška.

Po pěkné akci chtěl zavěsit míč pod břevno Kasajev, ale těsně minul. Neujala se ani dalekonosná střela Kuzmina. Vedení 1:0 tak Sibiru vydrželo do poločasové pauzy. Po změně stran se už v sestavě Kazaně neobjevili Ansaldi s Gorbaněcem, na hřišti se dostali Kornilenko a Kalešina. V 50. minutě Rubin srovnal skóre, rozhodčí Ivanov viděl faul Josepa-Reinetteho na Medvěděva. Tradiční exekutor penalt Noboa jedenáctku proměnil.

Sám Medvěděv mohl dostat Rubin do vedení, proti jeho střele však Vašek výborně reagoval nohou. V 57. minutě Ital Bocchetti fauloval těsně před pokutovým územím Degtrajeva. Po jeho zahrání hráči v modrých dresech svorně signalizovali ruku Navase, píšťalka Ivanova zůstala němá. Rubin pokračoval v obstřelování výborného Vaška, ale bez výsledku. Novosibirsk teď už může jen zoufat, že takového brankáře nezískal před sezonou.

V 80. minutě se ruský mistr dostal do vedení, rohový kop Natcha si prvním dotykem zpracoval Bocchetti a druhým poslal za záda Vaška. O dvě minuty později ale bylo vyrovnáno! Jedovatý přímý kop Mološe Ryžikov jen vyrazil, ale jen před nohy dorážejícího Beljajeva. Na závěr měly oba týmy příležitosti vyhrát zápas. Kasajev nastřelil břevno a Čížek zdálky těsně nad břevno. Těsně před koncem hrál Rubin v deseti, za hrubý faul uprostřed hřiště byl vyloučen Kalešin. Skvělé utkání tak skončili 2:2.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele