28. kolo
13.11.2010 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Alanija Vladikavkaz 1:1

Tomsk nepovolil Alaniji Vladikavkaz opustit patnácté sestupové místo, ze Sibiře si odvezl pouze bod za remízu 1:1.

Jeden z prvních útoků tohoto utkání skončil penaltou. Amerického Rusa Starikova sestřelil zadák Bulgaru a nařízený pokutový kop s jistotou proměnil Artem Dzjuba. Pro Dzjubu to byl letošní devátý ligový gól. Hosty inkasovaná branka zaskočila a dalších 20 minut bylo v režii Tomi. Domácím se ale nepovedlo své akce dotáhnout do úspěšného konce.

Alanija si za celý první poločasu nic nevypracovala, výjimkou byla neuznaná branka Nizamutdinova. Útočník Leopardů měl dojem, že hráči Tomsku rozehráli, vzal míč a překonal Poljakova. Sudí Lajuškin ale pro počínání Nizamutdinova neměl pochopení a vyrovnání se nekonalo. Navíc v nastaveném čase Alaniji zachránil Bulgaru, když zneškodnil pomalu letící zakončení Volkova.

Očekávalo se, že hosté po změně stran přidají na obrátkách, ale nestalo se. Naopak Tomsk pokračoval v aktivitě. Alaniji se přesto podařilo nečekaně vyrovnat. Přičinil se o to hrubkou při výběhu na centr Poljakov, míč se dostal k nohám kapitána Gabulova a ten poslal míč za záda chybujícího brankáře.

Záhy se hra značně zpestřila. Záložník Tomičů Sergej Kovalčuk nastřelil tyč. Potom napravil zaváhání u vyrovnávající branky brankář Poljakov, když zneškodnil centr Florescua mířící do jeho svatyně. V závěru dělal potíže obraně Sibiřanů Chubulov, ale obrana si s trestnými kopy po faulu na něj poradila. V nastavení měl příležitost rozhodnout zápas střídající Matsui, hlavičku Japonce ale Chomič lapil.

Alanija si tak z Tomsku odváží pouze body a nepotvrdily se informace o tom, že má být utkání dohodnuté. Některé sázkové kanceláře dokonce nepřijímaly sázky na výhru hostujícího mužstva.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele