13. kolo
17.07.2010 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Zenit Petrohrad - Sibir Novosibirsk 2:0

Zenit Petrohrad si upevnil vedoucí pozici v Premier Lize vítězstvím 2:0 nad Sibirem Novosibirsk. O góly domácích se postarali Lombaerts a Širokov.

Zenit od prvních minut zavřel Sibir na vlastní polovině. Ve 14. minutě měl obrovskou příležitost na kopačce navrátilec do sestavy Danny, kterému míč vtipně přenechal Keržakov. Portugalec ale v nájezdu na Kowalewského neuspěl. Další velkou šanci Zenitu měl Križanac, který zakončoval z rohovém kopu, ale Sibir zachránil na čáře obránce Šulenin.

Nápor Zenitu vydržela obrana Sibire půlhodiny, pak si na rohový kop naběhl Belgičan Nicolas Lombaerts a tvrdou hlavičkou otevřel skóre. Vstřelená branka Zenit uspala, ale ani přesto nedokázal Sibir do poločasu nějak výrazněji ohrozit Malafejevovu branku.

Po změně stran Sibir pokračovala v útočení a rodil se tak prostor pro rychlé brejkové hráče Zenitu. V 54. minutě bylo prakticky rozhodnuto, Danny chytrou patičkou vysunul Širokova a ten poslal Petrohrad do vedení 2:0.

V 65. minutě došlo ke kontroverzní události u branky Zenitu, Aňukov vykopl míč před Antipenkem, který byl v jasné šanci, ale současně nabral kotník urostlého útočníka. Píšťalka sudího Turbina ale zůstala němá, penalta se nepískala.

Tento moment rozlítil trenéra Sibire Kriušenka, který se o několik minut později pohádal se záložníkem Zenitu Širokovem a následně i se svým trenérským kolegou Lucianem Spallettim.

Do závěrečného hvizdu další branka nepadla, i když k tomu měly příležitosti obě strany. Zenit vyhrál 2:0 a stále drží na čele komfortní šestibodový náskok. Stínem je však zranění Danka Lazoviće, který si po několika minutách pobytu na hřišti poranil koleno.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele