základní část, 20. kolo
13.08.2011 16:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rubin Kazaň - CSKA Moskva 1:1

Gól Alana Dzagojeva zachránil CSKA od porážky v Kazani. Od 33. minuty Rubin vedl 1:0, jenže gólem ve čtvrté nastavené minutě Dzagojev srovnal na konečných 1:1.

Velice aktivním hráčem v prvním poločase byl Ďaďun, který nastoupil namísto Martinse. Společně s Kasajevem a Karadenizem drželi obranu CSKA v šachu. Na druhé straně obránci Rubinu odráželi pokusy hostů s lehkostí.

Pravdou je, že moc práce obranná linie Rubinu ani neměla. Útoky domácích však byly každou chvíli nebezpečnější. Nakonec po odehrání půl hodiny hry Rubin otevřel skóre. Naslepo rozehraný roh skončil odpískáním penalty proti CSKA. Suchina si totiž všiml hry rukou u Mamajeva. K míči se postavil Natcho a poslal Akinfejeva na opačnou stranu, než na kterou letěl hostující brankář.

Po přestávce se hra hostů nezměnila. Čtvrt hodiny po začátku druhé půle vystřídal Sluckij Hondu za Dzagojeva. Pět minut nato Armějci měli skvělou příležitost ke srovnáni skóre. Zoran Tošić se protlačil k bráně, vystřelil, jenže Ryžikova nepřekonal. Ten totiž míč poslal na roh. A opět roh a opět penalta. Tentokrát Kalešin povalil vyskočivšího Doumbiu, obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

K pokutovému kopu se postavil Ignaševič a nadýchanou střelou poslal míč nad bránu. Každopádně Rubin byl oslaben a to byl signál pro CSKA, že má útočit, co to dá. Berdyjev začal stahovat ofenzivní hráče a Sluckij je naopak posílal na hřiště.

Taktika "všichni do útoku" ne vždy přináší úspěch a ruské kluby mají celkově problémy s překonáním obranných valů. Ovšem druhá porážka za sebou pro CSKA nepřišla. V nastavením čase perfektní střelou z hranice pokutového území se trefil Dzagojev. Ryžikov si sice na míč sáhl, ale nebylo mu to nic platné.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
paver

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas Kazan čeka těžký zapas ve Francii 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele