základní část, 7. kolo
02.05.2011 14:00 CET
2 : 3
(0:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Dinamo Moskva 2:3

Moskevské Dinamo pod vedením Silkina dokázalo porazit Spartak Nalčik a zároveň si poprvé v sezóně vezou z venkovního zápasu plný počet bodů.

První minuty měli na svých kopačkách míč fotbalisté z Dinama. Ovšem brzy spartakovci ukázali, že nemíní zůstávat nečinní a jen se bránit. Pouze dobře načasovaný výběh Šunina z brány zabránil Portňaginovi ve skórování. Pak zaúřadovali bílomodří. Nic nenaznačovalo tomu, že domácí budou mít potíže. Jenže Sapeta zahrál perfektně. Obehrál obránce a z dvaadvaceti metrů poslal přízemní střelu přesně do rohu brány.

Ze spartakovců byl velice aktivní Portňagin. Uprostřed poločasu po obdržení skvělého pasu nesmírně zrychlil, utekl jednomu z dinamovců a druhý, Fernandéz, musel faulovat. Naštěstí pro Moskvany to rozhodčí neposoudil jako faul poslední záchrany a ukázal hráči pouze žlutou kartu.

Soupeři povětšinou využívali pro své útočné aktivity střed pole, křídla byla nevyužitá. Proto k nebezpečným momentům moc nedocházelo. Až ve třiatřicáté minutě dál opět o sobě vědět Sapeta. Po střele záložníka bílomodrých z třiceti metrů se balón odrazil od brankové konstrukce.

Jen co začala druhá půle, domácí promarnili šanci na vyrovnání. Slova chvály si zaslouží moskevský brankář. Leandro střílel z výhodné pozice, ale gólman ránu vykryl. Ten samý Leandro v následujícím útoku po pasu Portňagina z levého křídla střílel hlavou nad bránu. Každopádně bylo evidentní, že Nalčik nabuzen slovy v šatně začal hrát agresivněji. Po příchodu Pilipčuka se domácí ještě víc zlepšili.

Jenže skórovali dinamovci. A to hned dvakrát. Poprvé Voronin z pravého křídla odcentroval na Kuranyiho, Kevin hlavou poslal míč Smolovovi a ten lehce dopravil balón do brány. Podruhé opět Voronin skvěle našel Samedova a ten vystřelil přesně mezi nohy brankaře.

Následně Kuranyi utekl prakticky sám na Fredriksona. Jeho střela byla dobrá, avšak gólman nad útočníkem vyzrál. Nalčik ale boj nevzdal. V jednom z momentu musel Samedov vykopávat míč z brankové čáry. Pak po faulu Granata v pokutovém území nařídil rozhodčí penaltu. Avšak Šunin dokázal Portňagina vychytat. Nakonec však kapituloval. O pár minut později domácí zdramatizovali vývoj, když standardní situaci skvěle zrealizoval Berchamov a snížil na 2:3. Žel ani to nepomohlo Nalčiku k jedinému bodu. Spartak se tak musel sklonit před Dinamem.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele