základní část, 19. kolo
26.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Gretna FC - Aberdeen FC 1:1

Gretna opět bodovala, tentokrát získala bod za remízu 1:1 proti Aberdeenu. Obě branky padly až v závěru utkání. Čtyři minuty před koncem dostal hosty do vedení Steve Lovell a v poslední minutě zápasu odpověděl za Gretnu Allan Jenkins.

V první půli se hrál průměrný zápas bez nějakých větších šancí ke skórování. Největší příležitost Gretny přišla na začátku dvacáté šesté minuty. Henry Makinwa přihrál do vápna Fabiu Yantornovi. Uruguayec však mířil nad bránu. Manažer Aberdeenu Calderwood stáhl ze hřiště záložníka Karima Touzaniho a do boje místo něj poslal daleko ofenzivněji laděného Steva Lovella. Poté hned Aberdeen dostal Gretnu pod tlak a vytvořil si dvě dobré příležitosti. Nejprve se po dobré práci Lovella dostal ke střele Lee Miller, poté domácí brankář Tony Caig zlikvidoval pokus Aluka.

V 86. už další šanci Aberdeen přeměnil v gól. Steve Lovell vybídl přihrávkou svého spoluhráče Dereka Younga, ten mu přihrávku vrátil a Lovell vsítil svůj první gól v této sezoně. Gretna se ale nevzdávala a vrhla se do útoku a v devadesáté minutě se dočkala vyrovnání. Střídající Allan Jenkins z blízka překonal hostujícího brankáře a utrhl pro Gretnu cenný bod.

Gretna sice v souboji o záchranu získala jeden bod, ale její hlavní konkurent o setrvání v první lize St. Mirren porazil Hearts 1:0 a zvýšil náskok před nováčkem na devět bodů.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím Aberdeenským ! Tip 0:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele