základní část, 13. kolo
10.11.2007 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Gretna FC - Hibernian FC 0:1

Gretna nedokázala překvapit a na svém stadionu podlehla 0:1 Hibernianu. Jediný gól vstřelil v 52. minutě zápasu Steven Fletcher. Gretna je tak v tabulce stále beznadějně poslední, Hibernian je třetí hned za silnou dvojicí Celtic, Rangers.

Vlastník Gretny Brooks Mileson slaví šedesáté narozeniny, od hráčů ale vítězství jako dárek nedostal. Do sestavy Gretny se vrátili Chris Innes a Brendan McGill. Pro Erika Paartalu a Mickaela Buschera tak zbylo jen místo na lavičce. Na druhé straně nemohl kvůli zranění žebra nastoupit David Murphy a jeho místo v sestavě tak zaujal Thierry Gathuessi. Hibs začali zápas velmi ofenzivně a už zpočátku utkání si vytvořili několik slibných příležitostí. Fletcher přihrál Moraisovi a jeho střelu musel vytěsnit na roh brankář Fleming. Morais se za chvíli ukázal znovu. Prošel obranou která ho nedokázala zastavit, ale střela mu už tolik nevyšla a mířila mimo. První šanci si pak připsala také Gretna. S dalekonosnou McGillovou střelou ale neměl Ma-Kalambay žádné problémy. O chvíli později fauloval dlouhán Rob Jones hráče domácích Yantorna. Volný kop Graingera ale brankář Hibs vyrazil. Poslední šanci před přestávkou měli znovu hosté. Hlavička Roba Jonese ale vedení nepřinesla a zůstávala tak bezbranková remíza.

Po přestávce měli znovu převahu hosté. Moraisovu jedovatou střelu chytil Fleming. Převaha Hibs se zúročila v 52. minutě. Lewis Stevenson dostal do šance Fletchera a ten se z blízka nemýlil. Gretna začala útočit a ze všech sil se snažila vyrovnat. Šance Gavina Skeltona ale gólem neskončila. Trenér Hibs se rozhodl vystřídat Moraise, místo něho přišel O'Brien a byl to právě on kdo mohl zvýšit vedení. Po spolupráci s Kerrem musel Fleming míč vyrazit nohou. Do konce zápasu už gól nepadl a Gretna tak na svém stadionu prohrála s Hibs 0:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Snad se propastný rozdíl bodů projeví i na hřišti. Výhoda pro Hibernian je i to, že Gretna nehraje na svém stadionu. Tip 0:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele