základní část, 32. kolo
11.04.2009 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian 1:0

Zápas mezi Aberdeenem a Invernessem rozhodl svým gólem Gary McDonald a zajistil tak svému týmu umístění mezi nejlepšími šesti kluby skotské Premier League. Utkání bylo velice vyrovnané a vítězný gól vstřelil McDonald až v 79. minutě.

Morais se dostal na začátku utkání do první šance, jeho pokus ale vyrazil Langfield. Navzdory převaze hostů byl blíže vedení Aberdeen, když centr Younga našel Millera, ale hlavičku tohoto útočníka Esson skvěle vyrazil. Inverness se mohl ještě v první půli dostat do vedení, ale sobecká hra Moraise tomu zabránila.

Portugalský útočník dostal přesnou přihrávku, ale místo toho, aby přihrál ještě lépe postavenému spoluhráči, volil střelu, kterou Langfield lehce chytil. Inverness i do druhé půle vstoupil dobře, Morais však mířil jen nad bránu. Chvíli poté měl nejblíže gólu Maguire, který se dostal k vyražené střele Aluka, ale nepochopitelně se do brány netrefil.

Aberdeen se od té chvíle dostával do útoku často a Maguire se dožadoval penalty po souboji s Djebi-Zadim, rozhodčí však jeho slova nepřijal. Aberdeen vstřelil vítězný gól v 79. minutě, když se po volném kopu Mulgrewa dostal k míči McDonald a prostřelil Essona. Aberdeen nakonec mohl vedení ještě zvýšit, Miller ale nemířil přesně.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele