základní část, 15. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 1:2

Je to až neuvěřitelné, co se může ve fotbale stát. Takhle nevyrovnané výkony totiž zřejmě nemá žádný jiný celek na Ostrovech. Porazit slovutný Rangers a sklízet slávu pouze dva týdny kvůli porážce v Celtic Parku a nyní s předminulým nováčkem Hamiltonem není zrovna na programu každého celku. Jenže to je přesně napsaný scénář Aberdeenu, který zůstává na šesté příčce a propásl šanci dostat se alespoň na pátou pozici.

Hamilton proto se 16 korálky poskočil na sedmé místo a špatně rozjetý ročník tak nemusí vůbec dopadnout zle. Hamilton má totiž speciální dar, že dokáže vždycky zabrat, když je největší nouze. A překvapuje protivníky, kteří to nečekali ani v nejmenším. Hned na začátku se ale naopak pokoušel hosty překvapit z přímého kopu Charlie Mulgrew, jenže z velké dálky přesně mezi tři tyče nezamířil.

Mulgrew zlobil soupeře neustále a hned na to skvěle zahrával rohový kop, na který si hlavou naskočil Chris Maguire a dokonce překonal českého gólmana Černého, na brankové čáře ovšem dokázal včas vykopnout obránce Trent McClenahan. Hamilton se uvedl pokusem Antoine-Curiera, jenže Langfield bez větších problémů držel balón ve svých rukavicích. Antoine-Curier hned na to po kombinaci Fostera s McArthurem v o něco lepší možnosti už ale cíl zasáhl, tentokráte nedal bezmocnému Langfieldovi žádnou naději - 0:1

Hamilton mohl v dalším průběhu několikrát svůj hubený náskok navýšit, jenže hlavně Wesolowski v tisíciprocentní možnosti selhal. A tak se čtvrthodiny před koncem dočkal Aberdeen vytouženého srovnání. Po nadýchaném centru Maurice Rosse do vápna se přes údiv většiny přítomných udělala ve vápně díra a úplně osamocen byl McDonald, který napnul síť a na Pittodrie vypukl jásot.

Jenže Aberdeen si zřejmě vybral štěstí proti Rangers a o pět minut později ho zase pochoval Antoine-Curier. Ten byl rozhodně hrdinou utkání. Hezky totiž zakombinoval před vápnem se střelcem rozhodující branky Wesolowskim a předložil mu míč před volnou klec - 1:2. Poté se navíc zranil Ross a domácí už nemohli střídat, museli proto dohrávat v deseti. A i přes tento problém byl jejich tlak v závěru sympatický, i přesto to na body nestačilo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele