základní část, 12. kolo
21.11.2009 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Hamilton Academical 2:0

Fotbalisté Falkirku to konečně dokázali a po zlepšených výkonech urvali před domácími fandy první tři body, vracejí se tak do boje o kýženou záchranu. Vyrovnané utkání tentokráte v závěru zvládli a po hodině hry přidali dvě trefy, ze kterých se loňský nováček Hamilton už nevzpamatoval. Falkirk se tak dotáhl na rozdíl jednoho bodu právě na sobotního soka, který si situaci malinko zkomplikoval.

Ve velmi hustém dešti si domácí Bairns vytvořili první akci už po dvou minutách, z 25 metrů napřáhl Ryan Flynn a Čený se musel včas přemístit do druhého koutu branky. O něco později to po Flynnově přihrávce zkusil Pedro Moutinho, tentokráte však prostor mezi třemi tyčemi netrefil vůbec. O něco později přešel Mickael Antoine-Curier přes Mitchella a všechno musel hasit na brankové čáře až Robert Olejnik.

Hamilton jako kdyby chytil druhý dech, přízemní rána Jamese Wesolowského šla hodně těsně vedle tyče. Následně ale zase zahrozil Falkirk a hra se začala přelévat nahoru dolů, při střele Vitora Limy šel včas k zemi Černý a zabránil brance. V dalším průběhu pracovaly dobře obrany a v jasných pozicích byl na poslední chvíli zablokováni Antoine-Curier a na domácí straně Danijel Marceta.

Poslední akci první půle promarnil tři minuty před vypršením časového limitu Antoine-Curier, jenž po přenádherném diagonálním pasu Jamese McArthura mířil levačkou mimo. Po změně stran se hrálo opatrněji a opět se vyznamenaly defenzívy, jenže v 64. minutě mohli domácí diváci jásat. Z přímého volného kopu překopl zeď obránce Mitchell a zavěsil přímo do horního rohu.

Od této chvíle začali hosté bít na poplach a obrovskou příležitost na vyrovnání promarnil Simon Mensing, jenž nevyzrál z jasné pozice na Olejnika, který svůj tým výrazně podržel. Hamilton tlačil na pilu, ovšem vyrovnání bylo definitivně zmařeno deset minut před koncem. Po přihrávce do středu vápna se prosadil Bullen a nasměroval balón do horní poloviny branky, v samém závěru pak ještě musel Černý vykrýt aktivního Scotta Arfielda.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele