základní část, 31. kolo
27.03.2010 16:00 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Falkirk FC - Hibernian FC 1:3

Falkirk asi začíná mít černé myšlenky a dobře ví, že nyní nastává nejdůležitější část sezóny a je potřeba prolomit šňůru několika duelů bez výhry. Čtyřbodový náskok se dvě kola před koncem bude smazávat hodně těžko, možná však přeci jen přijde obrození. V domácím prostředí tentokráte nedokázal vybojovat nic proti Hibs. Edinburgský celek se v poslední době potýkal s hodně bídnou formou. Tradičně špatně fungující obrana opět zhatila všechny plány.

Falkirk nemá problémy s dáváním branek a kvůli ofenzívě rozhodně neprohrává. Avšak brzdí ho fakt, že první vstřelená branka ho příliš namotivuje a pak nadějný náskok ztratí. Tento mechanismus "(ne)funguje" už několikátý duel po sobě a tohoto prokletí se poslední tým tabulky stále nemůže zbavit. Falkirk šel totiž velmi rychle do vedení, jenže ještě do poločasu třikrát inkasoval během dvaadvaceti minut.

Oba výběry předváděly v úvodu hodně vyrovnaný souboj, situace však dokázal využít Falkirk. Jenže ani ne o dvě minuty později bylo srovnáno, Hibs totiž srovnali a o necelou čtvrthodinu později zvrátil stav Stokes. Dvě minuty před koncem dodělal zdecimovaný mančaft Bamba. Hibs poskočili na čtvrté místo o dva body za Dundee a stále jsou ve hře, v nadstavbě se proto mezi touto trojicí schyluje k velkému souboji o Evropskou Ligu.

Domácí začali mnohem aktivněji a soupeři balón nepůjčili, ovšem do první možnosti se probojoval soupeř. Robert Olejnik se musel vytáhnout proti pokusu Derika Riordana. Po čtvrt hodině po nahrávce Ryana Flynna to zkusil Enoch Showunmi, ani on ale nedokázal síť rozvlnit. Hned na to zasáhl fantasticky gólman Hibs Graham Stack proti hlavičce Briana McLeana, jenže k balónu se prokousal Mark Stewart a otevřel skóre.

Domácí se však nestačili ani zaradovat a už se opět hrálo od začátku. Z přímého volného kopu asi z 20 metrů byl totiž přesný Riordan. O něco později byl blizoučko druhé trefě Stewart, avšak na druhé straně zaúřadoval Stokes, když se štěstím dopravil balón z hranice vápna za Olejnika. Míči do sítě výrazně pomohla teč beka Toma Scobbieho. A dvě minut před pauzou upravil stav Bamba, když stál po přihrávce Nishe na zadní tyči a nemohl tak minout - 1:3. V druhé půli domácí tlačili, kýžený kontaktní trefu však vsítit nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele