o udržení, 37. kolo
05.05.2010 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - St. Johnstone FC 0:0

Fotbalisté Falkirku jistě dělali co mohli, v ofenzívě to ale skřípalo a pád do druhé ligy se proto přiblížil. Nicméně v tuto chvíli situaci příliš ovlivnit nemohli, museli by nováčka porazit o čtyři branky, aby jim stačila v posledním duelu pouze remíza. A jestli získali bod, nebo vítězství, to v tuto chvíli důležité nebylo. Falkirk si hlavně dával pozor na obranu, prohra by totiž téměř definitivně určila letošního odpadlíka.

St. Johnstone klání rozhodně nevypustilo, tentokráte se však výběru Dereka McInnese nepodařilo využít klasických brejků. Nicméně loňský nováček vzhledem k remíze Hamiltonu zůstává na sedmém místě v tabulce a v závěrečném kole mu stačí uhrát s přímým konkurentem pouze bod. Situace Falkirku je zřejmá, musí v domácím prostředí zdolat Kilmarnock, aby si mohl udržet prvoligovou příslušnost.

Přitom pro domácí mohl zápas dopadnout opravdu ještě hůře, rozhodčí totiž neodpískal jasnou penaltu na střídajícího hráče Joshe Falkinghama. Od úvodních minut Falkirk bušil do obrany soupeře a snažil se co nejdříve vsítit uklidňující trefu. Domácí sice otevřeli účet se šancemi propagačním pokusem Jodyho Morrise, pak už ale kralovali domácí. Nejprve z velmi dobré pozice přestřelil o kousek branku portugalský kanonýr Pedro Moutinho.

O několik chvil ho vcelku napodobil Epoch Showunmi, jeho hlavička ale také svůj cíl nenašla. V další akci uvolnil Moutihno nabíhajícího Scotta Arfielda, gólman Smith však příliš práce neměl. Moutinho byl aktivní po celý zápas a asi po půl hodině hry zahrál načechraný rohový kop na hlavu Toma Scobbieho, ten ovšem o malý kousek tyčku minul. V dalším průběhu tlak Falkirku opadal a růžky vystrčil též soupeř.

Dobrý přímý volný kop poslal před branku Danny Grainger, tam ho ale tečoval Kenny Deuchar a balón proto skončil těsně nad. Změnit stav se pokusil asi po odehrané hodině Ryan Flynn, jeho pas však hlavou nedokázal zužitkovat Showunmi. Čím více se blížil závěr zápasu, tím si oba výběry dávali pozor především na zadní vrátka. Za zmínku snad stojí pouze dobrý pokus Arfielda, i tentokráte ale s jistotou zasáhl zkušený strážce Smith.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele