základní část, 33. kolo
10.04.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Falkirk FC - St. Mirren FC 2:1

Falkirk udělal důležitý krok k záchraně a i když stále zůstává na posledním místě, je za St.Mirrenem pouze o skóre. Právě v přímém souboji s tímto protivníkem sebral všechny síly a připsal si druhou výhru v řadě. O jediném sestupujícím se tak zřejmě rozhodne mezi oběma mančafty a Kilmarnockem, který má o pouhý jeden bod více. Pro Falkirk byla spásou branka v samém závěru prvního poločasu, hosté už pouze snižovali v nastavení toho druhého.

Až do konce první půle se hrálo velmi vyrovnaně a opatrně, St.Mirren by byl zřejmě spokojený i s bodem. Ovšem inkasoval ránu, se kterou prostě již nic nezmohl. Gól do šatny v úplně poslední moment úvodního dějství položil tento mančaft na kolena. Falkirk vstoupil do duelu opravdu v rychlém tempu a zjevně nabuzen po minulé výhře nad Motherwellem (1:0) začal tlačit. V šesté minutě vyslal nebezpečný přímý volný kop Scott Arfield, ovšem mimo.

St.Mirren odpověděl šancemi Davida Barrona. Jenže sudí nejprve neodpískal penaltu po jeho střele, která zasáhla ruku protihráče, následně pálil příliš vysoko nad branku Roberta Olejnika. Hned na to vyslal mladíček Kieran Duffie překrásnou nahrávku na útočníka Marka Stewarta, ten ale svůj volej poslal příliš vysoko. Po necelé půl hodině uvolnil Colin Healy dobře Pedra Moutinha, ten však uklidil svůj pokus vedle levé tyče.

První zásah si Robert Olejnik připsal po exkluzivním pasu Barrona, který do slibné příležitosti uvolnil Stevena Thompsona. Olejnik ale vyletěl do vzduchu jako anděl a pokus u bližší tyče zlikvidoval. V druhé nastavené minutě úvodního poločasu se k přímému volnému kopu po faulu Johna Pottera postavil Moutinho. Ten z 20 metrů dobře zamířil a kroucený balón tak skončil za zády bezmocného brankáře Paula Gallachera.

Ani neustálé Potterovy protesty proti délce nastavení nic nezměnily na tom, že šel Falkirk do vedení. Po přestávce se zase oba výběry zatáhly a hrálo se opatrně, definitivně o osudu klání rozhodl v půlce druhé části Darren Barr. Naběhl si na přímý volný kop Moutinha a hlavou se trefil přesně mezi útočníka Higdona a nohu Gallachera. V nastavení sice ještě snížil po přímém volném kopu Grahama Careye Andy Dorman, nemělo to však už žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele