základní část, 28. kolo
06.03.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Aberdeen FC 1:1

Aberdeen asi nenaváže na svá odvážná slova a přeci jen se bude muset spokojit s bojem o sedmé místo, na ty nejlepší proto pravděpodobně nenarazí. K tomuto cíli ho nasměrovala remíza s Hamiltonem, což je v tuto chvíli vskutku ztráta. Hamilton si naopak musí bodíku cenit jako sůl, vzdálil se poslednímu Falkirku na tři body a pokud ten nezvítězí, může si opět na chvilku odfouknout. Přitom domácí vedli, jenže v závěru si nedali pozor a musí tak brát pouze bod.

První poločas se podobal nudně začínající milostné tragédii, kde se teprve chystá zajímavá zápletka. Ovšem tragédie většinou dopadne se špatným koncem, nyní se oba sokové rozešli smírně. A poprávu, zaslouženě. Ani jeden nemohl být vzhledem k výkonu nijak naštvaný. Nicméně naštvaní mohou trochu být fanoušci Aberdeenu, jejich miláčci totiž nepředvádějí výkony podle možností klubu. Jenže o čest se perou statečně, srovnání stavu se rozhodně dá považovat za zlepšení morálky.

Od úvodních minut měli balón častěji na kopačkách domácí, v úvodní desetiminutovce prověřili gólman Jamieho Langfielda svými pokusy Brian Easton a Marco Paixao. Přesně v desáté minutě však zmrazil diváky na druhé straně dobrým pokusem z dvanácti metrů Michael Paton, avšak volnou klec přestřelil. Krátce po čtvrthodině si vypracoval možnost i pozdější hrdina Flavio Paixao, ovšem po přihrávce zleva od Eastona byl příliš zbrklý a namířil balón též příliš vysoko.

O několik chvil později tlačil Hamilton znovu, jenže volej Davida van Zantena šel těsně mimo. Hamilton byl lepší přesně do poloviny úvodní půle, pak už převzal otěže favorit. Nejprve musel dobrý pokus Davida Eleberta vyrazit Langfield těsně vedle levé tyče, na druhé straně po spolupráci Rickyho Fostera s Alexem Neilem skončil balón vedle pravé tyče. Velkou příležitost promarnili domácí pět minut před přestávkou, kdy český brankář Tomáš Černý vytěsnil přímý volný kop Charlieho Mulgrewa na roh.

Poslední možnost aktivního prvního dějství neproměnil Van Zanten a v tom druhém se přeci jen urodily dvě trefy. Nejprve si po hodině hry nebezpečný Paixao naskočil na načechraný roh Eastona a nekompromisní hlavičkou nedal Langfieldovi žádnou šanci, čtvrthodiny před závěrečným hvizdem rozhodl o remíze stoper Alexander Diamond. Přímý kop Mulgrewa tečoval lehce forvard MacLean a šťastný střelec ho již pouze usměrnil - 1:1.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele