základní část, 29. kolo
20.03.2010 16:00 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Falkirk FC 2:2

Fotbalisté Falkirku sice v přímém souboji o záchranu nedokázali zdolat rivala z Hamiltonu, ovšem před nadstavbou určitě není k zahození ani bod. O tom svědčí také průběh, Falkirk totiž jako tradičně opět vedl. Jenže asi pod velkým psychickým nátlakem neudržel nervy na uzdě a Hamilton během osmi minut otočil,. Shoda okolností však spravedlivě vrátila hostům nerozhodný výsledek za necelou minutu a tak už to zůstalo až do závěrečného hvizdu.

Přitom hosté udrželi nadějný stav překvapivě až do konce první půle, ovšem zkraje té druhé bylo srovnáno. Poté je posadila na zem přísně nařízená penalta a nebýt rychlé odpovědi, asi by zůstal bez bodů. Takhle tedy stále ztrácí tři na St.Mirren a výrazně neunikl právě ani Hamilton, který je vpředu o šest bodů. Ten bude určitě zklamán, mohl totiž výrazně odskočit a při následném těžším losu mít více klidu.

Falkirk byl ovšem po většinu utkání aktivnější a měl i větší příležitosti. Hned v té první se ocitlo po skluzu Simona Mensinga křídlo Ryan Flynn a vyslal velmi dobrou střelu, gólman Tomáš Černý však dokázal zasáhnout. Na druhé straně šel do protiútoku Dougie Imrie, avšak gólman Robert Olejnik byl u bližší tyčky a balón zkrotil. Olejnik se blýskl i o moment později, když po pasu Briana Eastona zlikvidoval také hlavičku Michaela Antoine-Curiera.

První branky se ale dočkali přeci jen hosté. Po kombinaci s Flynnem se dostal do dobré možnosti Arfield a zavěsil míč za Černého, který nemohl dělat nic. Český strážce si musel poradit o něco později po přímém volném kopu, na druhé straně vyrazil Olejnik zázračně hlavičkový pokus Imrieho. Falkirk měl obrovskou možnost navýšit před přestávkou. Po dlouhém nákopu Olejnika a sklepnutí Martina Canninga se uvolnil sám na hranici vápna Pedro Moutinho, jenže se zakončením se ukvapil a poslal ho lobem mimo branku.

A po pauze proto přišel trest v podobě vyrovnání. Po rohovém kopu Flavio Paixaa nedokázal vyrazit balón pryč Olejnik a před prázdnou brankou se objevil Curier, který už byl bezchybný - 1:1. Hned na to strčil Tam Scobbie ve vápně do Curiera a rozhodčí ukázal rukou dopředu, Mensing nařízenou penaltu pohodlně proměnil. Domácí se ale nestačili na hřišti skoro ani zformovat a bylo zase srovnáno. Po přímém volném kopu Moutinha se do balónu opřel z voleje Flynn a zakončil bláznivou desetiminutovku. Do konce utkání už branka nepadla, více šancí si přeci jen vytvořil Falkirk.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele