základní část, 14. kolo
06.12.2009 13:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Heart of Midlothian 2:1

Hamilton zaznamenal svoje třetí vítězství sezóny, když v nedělní dohrávce SPL dokázal 2:1 porazit Heart of Midlothian. Hearts, kteří dohrávali pouze v devíti lidech, jsou tak stále v hluboké krizi.

Hamilton hned na začátku utkání vytvořil velký tlak na obranu Hearts a už po pěti minutách hry se domácí ujali rychlého vedení. McArthur našel volného Antoinea-Curiera, jehož střela se odrazila od tyče a pohotový záložník McArthur poslal míč do odkryté brány. Hearts se začátek zápasu nezdařil, osamocený útočník Nade neměl šanci výrazněji ohrozit branku Accies. První vážnější šanci Hearts měl až v 19. minutě Black, ale jeho výstřel z otočky lehce lapil gólman Černý.

Kvůli nezkušené obraně Hearts brzy inkasovali znovu, Wesolowski našel svým centrem nepokrytého Mensinga a obránce Hamiltonu prostřelil Janose Balogha. Manažer Hearts Csaba Laszlo viděl problémy v defenzivě svého týmu a Kucharskiho nahradil raději Obuou. Právě nový hráč na hřišti přinesl oživení, v 39. minutě poslal centr na kopačku Jonssona, jenž zachoval chladnou hlavu a střelou do rohu brány si připsal druhý gól v sezóně.

Hearts o poločase znovu střídali, gólmana Balogha pro druhou půli nahradil MacDonald, šance ke srovnání stavu ale byla brzy po startu druhého poločasu znovu dále. Stewart se v souboji o míč střetl s Neilem a ačkoliv proti rozhodnutí protestoval, ukázal mu rozhodčí červenou kartu. MacDonald neměl ve druhé půli moc práce, zasahovat musel jen při střele Paixaa z volného kopu.

Hearts poté zahodili velkou šanci k vyrovnání, když Black našel dlouhým kopem Susa, ale jeho hlavičku vyrazil skvělý Černý. Hearts dál tlačili svého soupeře, ale druhé vyloučení znamenalo konec nadějí, po druhé žluté kartě šel ze hřiště i Bouzid. Navzdory převaze v počtu hráčů na hřišti se Hamiltonu po závěrečném hvizdu zřejmě ulevilo, vyhrál totiž 2:1.

Fotbalisté Hearts neunesli porážku a po utkání vyvolali potyčku v tunelu vedoucím do kabin. Za agresivní chování a vulgární urážky ukázal rozhodčí hostujícím hráčům Ianu Blackovi a Susovi Santanovi dodatečně červenou kartu, stejný trest dostali i masér týmu a náhradník domácího Hamiltonu Leon Knight, jenž do utkání nezasáhl.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele