základní část, 6. kolo
26.09.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hamilton Academical 2:1

Fotbalisté Hearts si připsali svou druhou výhru v sezóně. O jeho třech bodech se v zápase proti Hamiltonu rozhodovalo až ve druhé půli, kdy ve sledu dvou minut skórovali za záda českého gólmana Černého Stewart se Susem. Hostům ani následné rychlé snížení ke zvratu nepomohlo.

Hosté hráli ze začátku lepší fotbal než domácí, kteří většinou bránili jen na své polovině. Ale první vážnější šance si vytvořil díky Susovi a Witteveenovi právě klub z Edinburgu. Oba však před brankou selhali. V 15. minutě se mohli Accies ujmout šťastného vedení, gólman Balogh vyběhl proti Paixaovi, od jeho nohou se odrazil míč, naštěstí pro domácí zamířil jen vedle.

Pak se dvakrát do dobré střelecké pozice dostal domácí Obua, ale jak hlavička po rohovém kopu Thomsona ani následná střela zpoza vápna do sítě nezamířila. Thomson ve 33. minutě načechral rovněž míč na Goncalvese, avšak ani jeho tvrdá rána neměla šanci na úspěch. Hamilton v závěru půle dosti kousal, přesto si musel oddychnout, že si jeho brankář Černý dokázal poradit se Susovým pokusem.

Začátek druhé půle ovládli hráči Hearts, soupeře šokovali dvěma rychlými góly. V 55. minutě fauloval ve vápně Canning protihráče Witteveena a nařízenou penaltu proměnil Stewart. O pár chvilek později rozehrál další povedený rohový kop Thomson a Suso nakonec dotlačil míč do sítě.

Accies dodal naději v 62. minutě Suso, jenž se po spolupráci s Evansem uvolnil od Žaliukase a pohodlně skóroval. Hearts ovšem zbytku zápasu dominovalo, Hamilotn si na vyrovnání už mnoho příležitostí nevytvořil, a tak se domácí radovali ze zasloužených tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele