základní část, 19. kolo
03.01.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:1

Také druhé nedělní derby nakonec skončilo remízou 1:1, přestože se Hearts dostali těsně před přestávkou do vedení gólem Smithe, ve druhém poločase srovnal za Hibernian Stokes. Oba týmy dohrávaly tvrdý souboj v deseti lidech.

Za Hearts poprvé nastoupil osmnáctiletý útočník Gordon Smith a hned v úvodu hry měl šanci zaznamenat premiérový gól mezi seniory, přihrávku Stewarta ale nevyužil. Hibernian hrál v prvních dvaceti minutách aktivně, do zakončení se ale dostal až při šanci Stokese, který nezachoval chladnou hlavu a mířil mimo bránu. Na druhé straně zahrál volný kop Stewart a Hogg téměř ohrozil vlastní bránu. Hearts se však ještě před koncem první půle ujali vedení, Nade poslal vysoký míč Palazuelosovi a ten našel nabíhajícího Smithe, který z jedenácti metrů prostřelil brankáře Hibernianu.

Brzy ve druhém poločase se aktivní Smith dostal do další šance, když si vzal míč na okraji pokutového území, se střelou ale nenaložil nejlépe. V 54. minutě však Riordan nacentroval a Stokes hlavou srovnal na 1:1. Jen pár minut poté přišly oba týmy o hráče, rozhodčí ukázal za konflikt před volným kopem červené karty McCormackovi i Palazuelosovi. Hearts mohli jít do vedení po střele Susa, gólman Smith ale jeho střelu lapil.

Rozhodčí poté musel řešit další hádku, tentokrát mezi Murraym a Susem Santanou, oba hráči ale na hřišti zůstali. V poslední čtvrthodině hry se k nebezpečné střele dostal i Black, který nahradil autora gólu Smithe, gólman Hibs ale jeho pokus zastavil. Po spolupráci Riordana s Murraym byla velká příležitost i na druhé straně, míč ale letěl mimo bránu. Hibs měli na konci utkání převahu, Kello ovšem v posledních minutách Hearts podržel a diváci tak viděli remízu 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele