základní část, 10. kolo
31.10.2009 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

St. Mirren FC - Hamilton Academical 0:2

Fotbalisté St.Mirrenu nedokázali navázat na předchozí velmi dobré výsledky a díky rychl inkasované brance odevzdali všechny body Hamiltonu, který měl doposud na kontě pouze pět bodů a tudíž jedno vítězství. Je sice pravdou, že hosty několikrát neuvěřitelně podržel gólman Tomáš Černý, na druhou stranu si ale výhru zasloužili. Rozhodující úder zasadili čtyři minuty před koncem a domácí se po pauze už neoklepali.

St. Mirren tak ztratil možnost poskočit o nějaké to místečko dopředu a naopak si zadělal na problém. Za ním je totiž absolutně minimální odstup. Hamilton se naopak vzdálil záchraně na čtyři body a i když zůstává předposlední, je určitě klidnější. Domácí okořenili nepovedené vystoupení červenou kartou, nervy na uzdě totiž neudržel Lee Mair a musel rovnou bez předchozího varování předčasně do sprch.

Hamiltonu opravdu přišel vhod neskutečný nástup do zápasu. St.Mirren se totiž nestačil ani rozkoukat a musel řešit první dilema. Po rohovém kopu Richarda Hastingse střílel James Wesolowski, a i když balón nedokázal propasírovat za záda brankáře, následnou dorážkou ho plnohodnotně zastoupil Paixao. St.Mirren nesložil zbraně a na soupeře začal výrazně tlačit.

Dobrý pokus vyslal Michael Higdon, brance ale zabránil skvělým reflexivním zákrokem pravačkou Černý. Na druhé straně hned poté mohl navýšit James McArthur, avšak skvěle vyboxoval gólman Paul Gallacher. St.Mirren si ovšem do půle přeci jenom vypracoval více možností, z dálky pálili těsně vedle Stephen McGinn a Andy Dorman. Jenže Hamilton se přeci dočkal zvýšení. Tentokrát se Paixao vžil do role nahrávače a předložil lahůdku Martinu Canningovi - 0:2.

Po pauze zahrával přímý volný kop Dorman a zakončoval Higdon, ve velké šanci však selhal. Skvělý pas následně vyslal Jack Ross na Billyho Mehmeta, jenže Černý včasným vyběhnutím všechny plány překazil. Tlak domácích opadl poté, co Mair tvrdě zajel do Mickaela Antoine-Curiera a bylo po nadějích. "Nepředvedli jsem v žádném případě náš standard, snad se z této blamáže poučíme," vyjádřil se nespokojený kouč Gus MacPherson.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele