základní část, 25. kolo
22.02.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 1:0

Fotbalisté Aberdeenu navázali na minulou výhru nad Kilmarnockem a v těžkém střetnutí s bojovným předloňským nováčkem z Hamiltonu nakonec dokázali zvítězit 1:0. Hamiltonu se začíná smůla pěkně lepit na paty a záchrana začíná být čím dál tím méně reálná, na druhou stranu je času opravdu ještě vcelku dost. Hamilton podruhé v řadě prohrál 0:1 kvůli penaltě soupeře, což rozhodně již tak pošramocenou psychiku hodně sráží na zem.

Stálým problémem hostů je ofenzíva. Obrana velmi často dokáže neinkasovat nebo propustit jeden gól za zápas, Hamilton však téměř v žádném duelu nedokáže síť rozvlnit. V lize skóroval naposledy v remízovém utkání s Kilmarnockem na konci ledna, od té doby nic. Jeho šňůra se tak protahuje jíž na 371 minut bez vstřeleného gólu. A to je vskutku velká bída. Domácí skórovali po půl hodině hry a Hamilton stejně jako s Motherwellem již nesrovnal.

Aberdeen tak má na kontě devětadvacet bodů a výrazně se zapojil do souboje o nejlepší šestku, na kterou ztrácí už jen čtyři body, i když má nějaký ten duel navíc než ostatní protivníci. Ovšem do konce zbývá ještě sedm kol a vše je proto otevřené. O jedinou branku se v zápase postaral v 30. minutě Chris Maguire, který překonal jinak skvělého českého strážce Tomáše Černého. Přitom domácí vstoupili do duelu mnohem lépe.

První šanci zápasu měl Davin Skelton, ovšem jeho kroucená střela šla o kousek nad branku Jamie Langfilda. Až do půl hodiny hry vládli na trávníku hosté a dvě dobré příležitosti si vytvořil Dougie Imrie, ovšem úspěšný nebyl. A hned poté přišel klíčový moment zápasu, když byl Sone Aluko ve vápně faulován Jimem McAlisterem a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Maguire.

Ve druhé půle ale Hamilton sice přitlačil herně na pilu. Jenže dobře organizovanou obranu soupeře nedokázal pokořit. Naopak v dresu Dons zářil Chris Maguire, který se dostal do tří vyložených příležitostí, jenže ani jednou prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V závěru sice zkusil Hamilton ještě něco vymyslet, všechny snahy ovšem byly marné. Aberdeen bude chtít pokračovat ve vítězné šňůře ve víkendové duelu doma s Hearts, Hamilton čeká Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele