základní část, 15. kolo
19.04.2011 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Dundee United - Rangers FC 0:4

Rangers vrátili Dundee United poslední porážku a vysokou výhrou 4:0 si navíc upevnili místo na špici ligové tabulky. O výsledku utkání vlastně rozhodly dvě penalty Whittakera a domácí navíc utkání dohrávali pouze v osmi lidech.

Oba týmy hrály od začátku utkání otevřený fotbal až do 16. minuty, kdy dostal míč za záda Perniše Naismith, gól však nebyl uznán kvůli hráčově ruce. Napodruhé už se Rangers nemýlili, tentokrát střílel Lafferty a přestože Perniš míč vyrazil, Naismith se k němu dostal a musel být faulován Kovačevičem. Rozhodčí neměl jinou možnost, než hráči United udělit červenou kartu a ukázat na pokutový kop, jenž Whittaker bez problémů proměnil, 0:1.

Domácí kouč musel střídat, Robertson odešel a mezeru v obraně přišel zaplnit Douglas. Nově sestavená obranná linie však byla hned překonána, po Davisově centru trefil brankovou konstrukci Naismith, Jelavič se však k dorážce nedostal. Brzy střídali i hosté, po žluté kartě byl vystřídán Hutton, kterého nahradil Diouf. Proti hlavičce Naismithe musel zasahovat Perniš, jinak se hra uklidnila a navzdory početní výhodě se Rangers do šancí nedostávali.

Po delší době využil spolupráce s Dioufem Lafferty, ale slovenský gólman jeho pokus vyrazil nad bránu. Do druhé půle vstoupili Rangers aktivněji a Dillon musel vykopávat centr Naismithe. Po volném kopu Dioufa se ke střele dostal volný Jelavič, bránu ale přestřelil. Situace se brzy opakovala, Diouf našel na okraji pokutového území Jelaviče, kterého fauloval Dillon. Ten následně uviděl červenou kartu a Whittaker proměnil i svoji druhou penaltu, 0:2.

V 72. minutě zvýšil vedení Rangers na 3:0 Jelavič, který se trefil z ostrého úhlu. Následně dostali hosté třetí šanci na pokutový kop, tentokrát fauloval Gomis Dioufa a rozhodčí potřetí ukazoval červenou kartu. Whittaker však své šance na hattrick z pokutových kopů nevyužil a bránu přestřelil. Utkání ale nakonec skončilo 4:0, Perniš nedokázal vyrazit Laffertyho pokus, ale zabránil alespoň páté brance ve své síti, když vytěsnil volný kop Healyho.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele