základní část, 4. kolo
11.09.2010 13:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Rangers FC 1:2

Fotbalisté Rangers dokázali získat další tři body do tabulky a alespoň na chvíli se dostali do čela s plným počtem 12 bodů. Nicméně kdo tipoval přesvědčivý výkon hostů, ten se šeredně zmýlil. Pokud totiž nebyl podceňovaný Hamilotn o kousek lepším týmem, tak minimálně sehrál s favoritem vyrovnanou partii. O cennou remízu přišel v 89. minutě, kde se trefil Kenny Miller. Toho přitom kouč Walter Smith šetřil a vyslal ho do hry necelých dvacet minut před koncem.

Jeho a Lee McCullocha chtěl nechat odpočívat na úterní vystoupení v Lize mistrů proti Manchesteru United, avšak okolnosti ho donutily ke změně plánu. V utkání se vyznamenali především gólmani. Zatímco hostující Alan McGregor čaroval v tom prvním, druhý spíše patřil českému krajánkovi Tomáši Černému. Hamilton zůstává v dolní polovině tabulky s pouhými třemi body, za svůj výkon se ale rozhodně stydět nemusí. V jeho dresu nejvíce zářili Dougie Imrie a bratři Paixaové.

Do utkání lépe vstoupili hosté, hned z první akce se totiž dostali do vedení. Na levé straně se ukázkově uvolnil Kyle Lafferty a nacentroval na zadní tyč. Tam neuhlídal kapitán Simon Mensing Nikicu Jelavice, který hlavou nemohl neminout. Jelavič byl jedním z nejaktivnějších můžu v dresu Rangers, ke konci duelu ho doplnil Miller s McCullochem. Od prvního gólu ale tlak Jezdců opadl a tlačit začal Hamilton.

Po čtvrthodině mohl krásnou střelou z dvaceti metrů srovnat Marco Paixao, avšak gólman McGregor skvěle vytáhl ze šibenice na roh. Po následném rohovém kopu si poradil také s tečovanou ranou soupeře. Rangers v první půli mělo spíše náznaky šancí, více útočili domácí. Pět minut před koncem nadělala rána Jelaviče velké problémy Černému, ovšem jeho menší chybu dorážející Beattie nepotrestal, mířil z úhlu jen do boční sítě.

Hosty krátce před půlí potkala nepříjemnost v podobě zranění Kirka Broadfoota, střídající Richard Foster příliš jistě nepůsobil. Přesně v závěru totiž po jeho obrovské hrubce šel na McGregora osamocen Nigel Hasselbaink, skotský gólman ovšem předvedl brilantní zákrok. Po půli se Hamilton dočkal zaslouženého vyrovnání. Centr Marca Paixaoa si do vlastní sítě srazil Bougherra. Jezdci se mohli opět dostat do vedení po hodině hry. Na hranici vápna se uvolnil Naismith a zamířil do šibenice, Černý ale jednoruč balón vytěsnil nad bránu.

Dvacet minut před koncem zkusil překvapit McGregora lobem Marco Paixao, balón ovšem minul branku o půl metru. V závěru hosté tlačili, vytvořili si ale jen dvě velké možnosti. Veterán Weir našel ve vápně Millera, ten chytře uvolnil Jelaviče, jenže střelec prvního gölu vypálil jen slabě doprostřed branky. Hosté se dočkali v předposlední minutě. McCulloch obloučkem vyslal do běhu Millera, který vypálil z dvaceti metrů. Černý sice balón výrazně zpomalil, rozdílové trefě už ale zabránit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

táto liga je trapná

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi trapnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele