základní část, 3. kolo
28.08.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Hamilton Academical 0:1

Hamilton v utkání na hřišti Invernessu zapomněl na nevydařený start do ligy a už v první minutě se ujal vedení díky brance Imrieho. O to zajímavější bylo, že do konce utkání už gól nepadl a Hamilton tak zvítězil 1:0.

V základní sestavě Hamiltonu se objevilo jedno známé příjmení, svůj debut totiž odehrál Nigel Hasselbaink, synovec bývalého útočníka Chelsea, Jimmyho Floyda Hasselbainka. V samotném utkání mnoho zajímavého nebylo, diváci se však gólu dočkali už v první minutě, kdy se Imrie odhodlal k nečekané střele a míč proletěl kolem bezmocného Essona do brány. Po zbytek první půle bylo utkání velmi nezajímavé, ojedinělá šance přišla až po střele Paixaa, kterou však Esson skvěle vytěsnil.

Krátce po startu druhé půle využil své rychlosti Hasselbaink, poslal míč Paixaovi, ten ještě našel lépe postaveného Imrieho, jenž však tentokrát ve velké šanci přestřelil bránu. Hned z další akce hlavičkoval Graham, Esson ovšem míč lehce chytil. Na další vzrušení čekali diváci v Invernessu až do 54. minuty, kdy přišly dvě rychlé akce. Ross by udělal lépe, kdyby vystřelil, hledal však lépe postavené spoluhráče a zajímavěji tak vypadala až druhá příležitost, Rooney se totiž poprvé dostal přes Mensinga, Graham ale dokázal míč zablokovat.

Utkání se blížilo ke svému konci, Odhiambo ale dokázal využít své dynamiky a až zásah beka Mensinga stál proti srovnání stavu. Pár minut před koncem zápasu ještě střílel Thomas do postranní sítě, poté se však ozvala píšťalka rozhodčího. Inverness jednoduše nedokázal výrazněji ohrozit gólmana Černého a Hamilton si tak vítězství 1:0 zasloužil.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele