základní část, 20. kolo
29.12.2010 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Kilmarnock FC 1:3

Nováčkovská mašina jménem Inverness Caledonian Thistle se začíná pomalu a jistě zadrhávat, vypadá to na výrazný pokles formy. Vše začalo v minulém domácím utkání, kde favorit prohrál s tápajícím St. Mirrenem 1:2, nyní dostal naloženo od překvapení sezóny Kilmarnocku. Hosté se prokousali na čtvrté místo tabulky se ziskem sedmadvaceti bodů právě před Inverness o skóre, což je pro Killie obrovský úspěch.

Domácí začínají pomalu a jistě ztrácet naději na evropské poháry, vzhledem k vysokému počtu odehraných duelů oproti jiným týmům nemusí být prozatímní náskok vůbec dostačující. Kilmarnock se dostal do vedení v polovině úvodního dějství, pytel se s brankami poté protrhl až po hodině hry. Nejprve Kilmarnock navýšil na 2:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Ovšem domácí o tři minuty později snížili. Jenže čtvrt hodiny před koncem si hosté opět vytvořili rozhodující dvoubrankový náskok.

Nicméně fanoušci nemohli být předvedenou hrou vůbec zklamaní, šance střídala šanci. V úvodní čtvrthodině se více snažilo Inverness, poté už ale převzali taktovku hosté a díky neskutečné produktivitě v letošním ročníku šli hned do vedení. Conor Sammon prostrčil balón na Mehdiho Tauila, který přešel přes beka Rosse Tokelyho a ten před prázdnou brankou našel Craiga Brysona, který se nemohl mýlit - 1:0.

Hosté pokračovali ve velkém tempu také po pauze a tlačili na domácí obranu, skvělé zákroky musel ze svého repertoáru vytahovat gólman Ryan Esson. Dít věci se znovu začaly mezi 68. a 78. minutou. Nejprve na 2:0 navyšoval Liam Kelly, po skvělém pasu Gordona nemohl hlavou minout. Jenže domácí se přeci jen dostali alespoň na chvíli z krize a dokázali ještě duel zdramatizovat, po pozdní reakci gólmana Camerona Bella skóroval Richie Foran.

Jenže v 78. minutě bylo vše jinak, i když se znovu vytáhl brankář Esson. Ten nejprve v pokutovém území fauloval unikajícího Brysona, jenže následný pokutový kop Jamie Hamilla dokázal chytit. S dorážkou už ale Hamill problém neměl - 1:3. V příštím kole zavítá Inverness na půdu St. Johnstone a nutně potřebuje body, Kilmarnock jeden na půdu St. Mirren a určitě má v plánu přiblížit se třetí příčce Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele