základní část, 8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - St. Johnstone FC 1:1

Čekal se nerozhodný výsledek a ten se také vyplnil. Loňský a předloňský nováček sehráli naprosto vyrovnané utkání, ve kterém diváci viděli dvě branky. Oba si bod naprosto zasloužili a ukázali, že dolní polovina tabulky bude vskutku vyrovnaná. Inverness udrželo prozatímní čtvrté místo a s jedenácti body zatím může být pozitivně naladěno. St. Johnstone díky posledním dobrým výsledkům se vyhouplo na sedmé místo s osmi body na kontě.

Hosté se přitom dostali do brzkého vedení a dlouho drželi nerozhodný výsledek, domácí navíc museli v polovině druhého dějství neplánovaně střídat. Ze hřiště se totiž pakoval v 68. minutě pakovat Russell Duncan a nahradil ho obránce Kevin McCann. O čtyři minuty později se však dokázali domácí přes tuto nepříjemnost přenést a vsítili rozhodující vyrovnávací trefu zásluhou Johnyho Hayese.

Hosté gólově využili hned první akci zápasu. Alan Maybury našel dlouhým pasem Collina Samuela, který na zadní tyči umístěnou střelou do horního rohu pokořil gólmana Ryana Essona. O něco později mohl skóre navýšit Sam Parkin, úspěšný ale nebyl. Následně ho napodobil Chris Millar, když z bezprostřední blízkosti napálil tělo gólmana Essona. Vzápětí Esson vychytal také dobře postaveného Liama Craiga.

Saints mohli odpovědět těsně před přestávkou, když po rohovém kopu Stuarta Duffa sklepával hlavou Ross Tokely na Adama Rooneyho. Ten ale v rozhodující chvíli zazmatkoval a do kabin proto šli spokojeněji hosté. Po pauze Inverness stále mělo na hřišti lehkou převahu. Střídající Marcus Haber nahrával zpátky ve vápně na volného Craiga, jenže ten nasměroval míč vysoko nad branku gólmana Essona.

Domácí srovnali po perfektní práci Richieho Forana. Ten se neuvěřitelně uvolnil v chumlu hostujících strážců a milimetrově našel před brankou Hayese, který nemohl minout - 1:1. Inverness se v samém závěru pokusili opět převrhnout misky vah na svou stranu. Po centru Duffa ale hlavou zblízka přestřelil Grant Munro. Na úplném konci chtěl vybojovat všechny korálky pro Saints Ronney, jeho hlavička už ale síť nerozvlnila.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele