základní část, 33. kolo
13.03.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Kilmarnock FC 2:1

Jezdci z Rangers udělali první důležitý krok k obhajobě titulu a pokud zvládnou i druhou dohrávku, přeskočí konkurenční Celtic v tabulce o jeden bod. Nicméně na výhře nad Kilmarnockem se pořádně nadřeli a mohou být rádi, že všechny body zůstaly na Ibrox Parku. Domácí totiž spasil vlastní gól tři minuty před koncem, jinak by z celkem z Rugby Parku ztratili cenné body. Kilmarnock se ale nemusí za svůj výkon ani v nejmenším stydět.

Kilmarnock si totiž i tak udržel čtvrté místo v tabulce a stále dokonce může živit naději na třetí pozici Hearts, kteří v poslední době prochází menší krizí. Killie mají v současnosti na kontě dvaačtyřicet bodů a drží před pátým Dundee United dvoubodový náskok. Hosté sice mají dva duly k dobru, ale Dundee bude též dohrávat utkání s Jezdci a proto je vše hodně otevřené. Smutným hrdinou se stal Tim Clancy, který vsítil nešťastný rozhodující gól do vlastní sítě.

Domácí se dostali vedení krátce před pauzou po gólu El Hadji Dioufa, který je opravdu pro svěřence kouče Waltera Smithe v tuto chvíli skvělou posilou. Nicméně hosté se vzchopili a vymodlili si po hodině hry penaltu, kterou proměnili. V dalším průběhu Jezdci marně dobývali branku Anssi Jaakkoly a nebýt nešťastné teče Clancyho, museli by být rádi za bod. Kilmarnock však potvrdil dobru formu z posledních kol.

Diouf v 38. minutě paradoxně vsítil svůj první ligový gól. Po centru obránce Stevena Whittakera se hráč Blackburnu, jenž je v Rangers na hostování, uvolnil ve vápně a zamířil přesně. V dalším průběhu bylo nespočet šancí na obou stranách, jezdci ale kontrolovali průběh hry více. Po hodině hry ovšem Richard Foster fauloval ve vápně pozdějšího smolaře Clancyho a sudí ukázal směrem na pokutový puntík.

K penaltě se postavil Jamie Hamill a bez větších potíží jí proměnil. Jezdci měli půl hodiny na navrácení těsného vedení a povedlo se jim to v 87. minutě. Po načechraném pasu Vladimíra Weisse ve snaze odkopnout balón do bezpečí, tečoval Clancy ve skluzu balón mezi vlastní tři tyče. V příštím duelu se Killie pokusí vylepšit reputaci doma s Motherwellem, jezdci se pravděpodobně představí až v dubnu doma s Dundee United.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele