základní část, 24. kolo
21.01.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Heart of Midlothian 1:0

Překvapivý výsledek se zrodil i v zápase mezi Invernessem a Heart of Midlothian. Srdce z Edinburghu nedokázala navázat na předchozí vítězství a celku, který hraje o záchranu, podlehla po jediné brance Sutherlanda.

Vše se nakonec mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby hosté proměnili hned svojí první šanci v zápase, která rozhodně nebyla malá. Už ve čtvrté minutě totiž orazítkoval břevno Hamill. Inverness palbu opětoval, avšak se střelou Grega Tanseyho neměl brankář Kello výraznější problémy. Slovenský brankář byl v akci i při další akci domácích, proti kapitánovi Richiemu Foranovi vytáhl slušný zákrok a uchránil hostům prozatímní nerozhodný stav. Skóre se neměnilo ani na druhé straně po ráně Davida Templetona, brankář Esson se předchozím zákrokem Kella nenechal zahanbit a také on předvedl dobrý zákrok. Inverness ale zápasu dominoval, byl lepším týmem a ve 36. minutě měl velkou šanci na skórování Francouz Gillet, opět se výrazně vyznamenal Kello.

Hosté si koledovali a jejich profesorský přístup se vymstil krátce po změně stran, přesněji ve 49. minutě. Hayesovu přesnou přihrávku zužitkoval teprve jednadvacetiletý Sutherland a Inverness poněkud překvapivě, avšak vzhledem k průběhu utkání zaslouženě, vedl nad Hearts 1:0.

Hosté po inkasované brance přidali plyn, ale stále se jim nedařilo překvapit obranu Caledonians. Ian Black pouze "pozdravil" svým střelecký pokusem Essona a na druhé straně se musel mít Marián Kello neustále na pozoru. Sutherlandovu střílenou přihrávku musel zneškodnit a deset minut před koncem zápasu uchránil Hearts od další inkasované branky dobrým zákrokem proti nebezpečnému Hayesovi. Nicméně tlak Hearts v samotném závěru sílil, Skácelova střela se však neujala a hostům nevyšla ani penalta, respektive jí sudí Salmond neodpískal. Hearts vyrovnat nestihli a s Invernessem překvapivě prohráli.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele