základní část, 6. kolo
27.08.2011 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Inverness Caledonian - Kilmarnock FC 2:1

Tak se loňský nováček konečně dočkal a v tuto chvíli to s ním přeci jen nevypadá až zase tak špatně. Dokázal poprvé vyhrát a chudé jednobodové konto výrazně rozšířil. Konečně se totiž prosadil alespoň trochu střelecky a jeho obrana též nebyla až zase tak špatná. Caledonian se tak dostali na předposlední místo tabulky se čtyřmi body o skóre před Hibernian. Nyní to může svěřencům Terryho Butchera hodně pomoci v otázce sebevědomí.

Nicméně Killie zatím nemusí bít na poplach a určitě se dá ještě s touto sezónou něco dělat. Borci z Rugby Parku totiž okupují šestou pozici se šesti body a na pohárovou Evropu prozatím nemají přílišnou ztrátu. Sice přišli o neporazitelnost s papírově nejslabším protivníkem, další důležité duely jsou ale před nimi. Přitom dlouhou dobu to vypadalo, že se s protivníkem rozejdou smírně, počtvrté v sezóně.

Avšak Inverness urval všechny body na svou stranu minutu před závěrečným hvizdem díky sílícímu tlaku. Do vedení se dostali domácí v polovině úvodního dějství, avšak deset minut před koncem poločasové přestávky bylo srovnáno. Do první příležitosti se dostali hosté, avšak po přímém volném kopu Jamese Daytona ze 30 metrů mířil těsně mimo Rory McKeown. Pak už ale převzali taktovku nad duelem domácí a též se dostali do vedení.

Ve 26. minutě vyslal do vápna přenádherný pas Richie Foran a Gregory Tade uklidil hlavou míč za bezmocného gólmana Ryana Essona. Za necelých deset minut ale odpověděli hosté a bylo srovnáno. Po dlouhém pětadvacetimetrovém pasu Liama Kellyho do volného prostoru si s lehkostí zpracoval balón Dean Shiels a přízemní ranou rozvlnil síť. Stejný hráč mohl dostat hosty po pauze do vedení, jenže ze stoprocentní šance hlavou minul.

Pak už to bylo až do samého závěru vyrovnané, nicméně v 89. minutě se uvolnil Graeme Shinnie ve vápně a přízemní ranou do dolního pravého rohu strhl všechny body na stranu Caledonian. V příštím kole Inverness bude chtít pokračovat v tomto tempu doma s Hearts a rozhodně má šanci, Kilmarnock si naopak bude chtít spravit chuť s nováčkem z Dunfermline a vzhledem k jeho formě to určitě je reálný cíl.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele