základní část, 19. kolo
17.12.2011 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rangers FC - Inverness Caledonian 2:1

Rangers si i po tomto kole udrží minimálně čtyřbodový náskok před druhým Celtikem. Jezdci si dnes poradili s Invernessem 2:1, ovšem nutno podotknout, že měli co dělat. Rozhodující trefu zařídil až sedm minut před koncem navrátilec Kyle Lafferty.

Domácí začali poněkud nepřesvědčivě a Inverness jim hned v úvodu připravil peprnější chvíle. Už ve třetí minutě se prodral do pokutového území Rangers záložník Cox, jeho střela však postrádala větší přesnost. O chvíli později pro změnu pálil Tansey, ale jeho střela byla zablokována. Domácí ohrozili poprvé branku Invernessu v 10. minutě a brankář Esson musel okamžitě vytahovat dobrý zákrok - parádně zlikvidoval hlavičku Whittakera! Jinak to bylo ze strany Rangers nic moc. Ve 36. minutě málem ztrestal obranu domácích Foran, skóre však zůstalo neměnné.

Na první branku si museli diváci počkat do 55. minuty. Jelavič sklepl hrudníkem balón od Wallace na Bocanegru, a ten zblízka překonal Essona - 1:0 pro Rangers. Každopádně Inverness byl více než vyrovnaným soupeřem a zhruba o dvanáct minut později ukázal, že si chce z Ibrox Parku odvézt alespoň bod. Míč se v pokutovém území dostal až k Shinniemu, který asi z osmi metrů překonal McGregora - 1:1. Konečná remíza by byla pro Jezdce velkou ztrátou, i proto se svěřenci trenéra Allyho McCoista vrhli do ofenzívy.

Málem na to doplatili, dvacet minut před koncem měli velké šance z přímého kopu Shinnie a McKay, McGregor však tým podržel a právě tento moment se ukázal být tím klíčovým. Kdyby Inverness vstřelil gól, těžko by se Rangers vzpamatovávali. Jenže nestalo se tak a naopak to byli Rangers, kteří sedm minut před koncem rozhodli o osudu utkání. Skvělou přihrávku vyslal Davis a Kyle Lafferty si s ní proti Essonovi s poklidem poradil - 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 xD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele