Doosan Aréna Články


Plzeň, Česko

Další články

ÚOHS se musí znovu zabývat pokutou pro Plzeň za opravu stadionu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se musí znovu zabývat zrušenou půlmilionovou pokutou, kterou od úřadu dostala plzeňská radnice v prosinci 2013 za rekonstrukci stadionu ve Štruncových sadech. Sankci loni zrušil Krajský soud v Brně, Nejvyšší správní soud nyní jeho závěry potvrdil a zamítl kasační stížnost ÚOHS, zjistila ČTK z webu úřadu.

Plzeňský stadion má první z rohových věží

Plzeňský stadion ve Štruncových sadech, na němž hraje Viktoria Plzeň, dostává po letech rekonstrukcí a postupných úprav finální podobu. Klub dnes otevřel jednu ze dvou rohových věží, které staví na vlastní náklady. Město, které je majitelem stadionu, do jeho rekonstrukce investovalo v posledních pěti letech stamiliony korun. Čerstvě dokončenou severní věž stadionu dnes slavnostně otevřela ministryně školství mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová (ČSSD).

Stadion v Plzni má být opravený a dostavěný v roce 2016

Do konce roku 2016 by měl být stadion ve Štruncových sadech v Plzni opravený a dostavěný. S postupnou obnovou začalo město, jemuž stadion patří, v roce 2011. Letos zahájí poslední velkou akci - rekonstrukci hlavní tribuny. Zároveň Viktoria Plzeň začne se stavbou první ze dvou rohových věží.

Viktoria Plzeň prodloužila smlouvu s generálním partnerem

Viktoria Plzeň o další dva roky prodloužila smlouvu s generálním partnerem společností Doosan Škoda Power. Součástí nového kontraktu je i to, že stadion ve Štruncových sadech nadále ponese název Doosan Arena.

Plzeň dokončí rekonstrukci hlavní tribuny stadionu

Ještě letos se Plzeň pustí do dokončení rekonstrukce hlavní tribuny městského stadionu ve Štruncových sadech, který postupně přestavuje od jara 2011. Na rekonstrukci komplexu šlo dosud včetně DPH zhruba 420 milionů korun, pro letošní investici je připraveno 45 milionů korun.

Viktoria Plzeň postaví věže na stadionu, město předalo projekt

Viktoria Plzeň postaví nejpozději do tří let dvě rohové věže na městském stadionu ve Štruncových sadech. Plzeňští radní schválili, že sdružení Viktoria Plzeň - fotbal dostane za symbolickou jednu korunu projekt, který si Plzeň nechala před lety zpracovat na rekonstrukci celého areálu.

V prosinci bude hotová jižní tribuna stadionu v Plzni

Plzeň postaví do konce roku zastřešenou jižní tribunu stadionu ve Štruncových sadech. Divácká kapacita se zvýší o 300 míst, současná je 11.300. Město se navíc jako majitel stadionu dohodlo, že FC Viktoria postaví příští rok ze svých peněz dvě rohové věže.

Plzeň odstartovala dostavbu jižní tribuny stadionu

Plzeň zahájila dostavbu jižní tribuny stadionu ve Štruncových sadech. Za 16 milionů korun tam do konce roku vznikne mimo jiné zázemí pro dvě televizní studia a zvýší se divácká kapacita o 300 míst. Peníze město uvolnilo z přebytku svého hospodaření.

Češi sehrají domácí kvalifikační duel s Islandem v Plzni

Čeští reprezentanti sehrají 16. listopadu domácí duel s Islandem v kvalifikaci mistrovství Evropy v Plzni. Rozhodl o tom výkonný výbor Fotbalové asociace ČR. Svěřenci Pavla Vrby vstoupí do kvalifikace 9. září s Nizozemskem, o dějišti úvodního utkání ještě nebylo rozhodnuto.

Viktoria postaví na stadionu dvě věže a převede je na město

Plzeň se dohodla s vedením FC Viktoria na tom, že úřadující ligový mistr zaplatí stavbu dvou věží na stadionu a po 40 letech je převede zdarma na město. Stavba by měla přijít na 50 až 60 milionů korun. Bude to čistě investice klubu, město se na ní nebude podílet ani korunou.

Viktoria Plzeň postaví za své rohové věže na městském stadionu

Plzeňská Viktoria zaplatí stavbu dvou věží na městském stadionu ve Štruncových sadech, které by měly přijít na 50 až 60 milionů korun. Vybudování rohových věží mezi hlavní tribunou a bočními ochozy klub v lednu slíbil městu, pokud se dostane do základní skupiny Ligy mistrů, což se mu povedlo.

Plzeň dokončí do měsíce přestavbu městského stadionu

Plzeň dokončuje přestavbu městského stadionu ve Štruncových sadech, který si vyžádá zhruba 300 milionů korun. Nyní zbývá rekonstrukce hlavní tribuny, kde se vytvoří místa pro stovky VIP hostů a novinářů, a stavba dvou věží s osvětlením, dohromady za skoro 40 milionů Kč.

Lístky na Neapol od 22. ledna

Viktoria Plzeň zahájí předprodej vstupenek na utkání Evropské ligy s Neapolí 22. ledna v 9:00 pro majitele permanentek, stát budou od 450 do 1000 korun. Volný prodej odstartuje 28. ledna. Lístek na duel v Doosan Areně 21. února bude stát od 600 do 1200 korun.

Švýcarský investor HRS chce dostavět plzeňský stadion

Švýcarský investor HRS chce za více než miliardu korun dostavět plzeňský městský stadion a vybudovat v něm komerční prostory. Magistrátu už předložil podrobnou studii a model financování, podle jedné varianty by město nezaplatilo žádné peníze. ČTK to řekl náměstek primátora Petr Rund (ODS).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele