Maracanã Články


Rio de Janeiro, Brazílie

Další články

Z plánu přejmenovat stadion Maracaná po Pelém sešlo

Z plánu na přejmenování slavného stadionu Maracaná po legendárním Pelém sešlo. Stát Rio de Janeiro od úmyslu upustil vzhledem k nesouhlasu části veřejnosti. Návrh vetoval guvernér státu Claudio Castro, uvedla agentura Reuters. Změnu názvu zamítl poté, co navrhovatel stáhl v důsledku odporu fanoušků svoji podporu.

Stadion Maracaná ponese Pelého jméno

Světoznámý stadion Maracaná v Brazílii ponese jméno legendy Pelého. Zákonodárný sbor státu Rio de Janeiro v úterý rozhodl, že fotbalový svatostánek bude mít nový oficiální název Estádio Edson Arantes do Nascimento - Rei Pelé (Stadion Edsona Arantese do Nascimenta - krále Pelého).

Stadion Maracaná převezme Rio, nájemce neplatil

Slavný stadion Maracaná bude místo soukromé firmy znovu provozovat vláda brazilského státu Rio de Janeiro. Ta se rozhodla ukončit spolupráci se společností Consorcio Maracaná, která dluží za pronájem stadionu za poslední dva roky deset milionů dolarů.

Organizační výbor OH v Riu musí opravit stadion Maracaná

Organizační výbor loňských olympijských her v Riu de Janeiro musí do 30 dnů provést opravy na ikonickém stadionu Maracaná. Nařídila mu to soudkyně, jež rozhodla, že organizační výbor v listopadu nevrátil arénu v takovém stavu, v jakém ji o devět měsíců dříve přebíral.

Olympijské fotbalové turnaje v Riu vyvrcholí na Maracaná

Fotbalové turnaje mužů a žen na olympijských hrách v Riu de Janeiro vyvrcholí na slavném stadionu Maracaná. Oznámila to mezinárodní federace FIFA zároveň s celým programem. Úvodní zápas žen bude hostit Olympijský stadion v Riu 3. srpna, muži zahájí turnaj o den později v Brasílii.

Brasil 2014 - Rio de Janeiro

V době svého objevení se na mapě světa neslo toto město jméno Sao Sebastiao do Rio de Janeiro. Dnes ho všichni znají jako Rio. Nachází se na jihovýchodě Brazílie, je hlavním městem stejnojmenného státu, tedy Rio de Janeiro. Je na druhém místě v počtu obyvatel v Brazílii, 6 320 446, včetně celé metropolitní oblasti 11 385 708 lidí.

14.06.2014 Profily, historie 17 komentářů
Zaujalo nás

Stadion Maracaná zakáže vstup bez trička, Brazilci protestují

Zatímco část Brazilců demonstrovala v minulých týdnech proti příliš velkým investicím do pořádání mistrovství světa, nyní se rozhodli dát v souvislosti s chystaným šampionátem najevo svou nevoli fanoušci. Na nejznámějším stadionu Maracaná začnou zřejmě před turnajem platit nová pravidla.

Exhibice s Ronaldem či Bebetem otevře modernizovaný Maracaná

Po tříleté modernizaci bude dnes otevřen proslulý stadion Maracaná, jenž prošel úpravami kvůli mistrovství světa i olympijským hrám v Riu de Janeiro. Práce skončily o čtyři měsíce později oproti původnímu plánu a exhibicí stadion pokřtí bývalé i současné hvězdy v týmech s kapitány Ronaldem a Bebetem.

Dělníci opět pracují na Maracaná

Dělníci pracující na rekonstrukci stadionu Maracaná v Riu de Janeiro, kde se má uskutečnit finále mistrovství světa v roce 2014, v pondělí ukončili pětidenní stávku. Svou práci prý stihnou dokončit v řádném termínu. Stávkovali kvůli nedostatečným bezpečnostním opatřením a nízkým platům.

Dělníci stavějící Maracaná stávkují

Dělníci pracující na úpravách stadionu Maracaná v Riu de Janeiro, kde se má uskutečnit finále fotbalového mistrovství světa v roce 2014, vstoupili do stávky. Důvodem jsou vážné zranění jednoho z nich, nedostatečná bezpečnostní opatření a nízké platy.

Nejslavnější stadiony světa - Maracanã

Se seriálem o nejslavnějších stadionech světa poprvé zavítáme mimo evropský kontinent a zakotvíme v Jižní Americe, v rodišti fotbalových hvězd, v Brazílii. Pod drobnohledem uvízl stadion, který se kdysi pyšnil největší kapacitou na světě, ale ani dnes příliš nezaostává. Řeč je o Estádio Jornalista Mário Filho, neboli Estádio do Maracanã.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele