Městský fotbalový stadión Články


Brno, Česko

Další články

Brno zainvestuje do stadionu, aby splňoval podmínky nejvyšší soutěže

Brno chystá úpravy stadionu v Srbské ulici odhadem za 80 až 100 milionů korun. Novinářům to dnes řekl radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09). Město chce, aby pak stadion vyhovoval novým podmínkám pro utkání FORTUNA:LIGY. Na stadionu hraje Zbrojovka Brno.

Brno chce dát přes 17 milionů na úpravy stadionu pro Zbrojovku

Město Brno chce dát 17,4 milionu korun na úpravy stadionu v Srbské ulici, kde by měla hrát příští sezonu fotbalová Zbrojovka první ligu. Za peníze se například vymění travnatý povrch, uvedl v tiskové zprávě radní Brna pro sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL). Zbrojovka vede tabulku druhé nejvyšší fotbalové soutěže a má jistý postup.

Opava se do první ligy vrátí v brněnském azylu

Nováček první ligy Opava bude hrát v úvodu nové sezony v Brně. Důvodem je výstavba vyhřívaného trávníku na stadionu v Městských sadech, který je potřeba ke splnění licenčních podmínek. Slezský klub o dohodě s brněnskými zastupiteli informoval na svých internetových stránkách.

Stadion v Brně dostane kamerový systém za deset milionů

Brno pořídí kamerový systém na městský stadion na Srbské ulici, kde hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Napojí ho na centrální městský dohledový systém, řekl novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Město tím chce zvýšit bezpečnost. Náklady jsou deset milionů korun, hotovo by mělo být v první polovině příštího roku.

Brno za 16 milionů opraví stadion, kde hraje Zbrojovka

Okolo 16 milionů korun bude stát oprava stadionu v Srbské ulici v Brně, kde hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Západní strana tribuny dostane střechu a nové sedačky, řekl dnes ČTK mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára. Stadion tím splní podmínky Fotbalové asociace ČR pro udělení prvoligové licence pro příští ročník.

V Brně odstartovala petice za nový fotbalový stadion

Petice za výstavbu nového fotbalového stadionu v Brně dnes odstartovala úvodními podpisy. Myšlenku vzkřísila rozlučková akce Petra Švancary, která se uskuteční 27. června na stadionu za Lužánkami. Mezi prvními se pod petici podepsal brněnský primátor Petr Vokřál.

Policie znovu odložila případ stromu, který spadl na tribunu

Policie podruhé odložila případ pěti fanoušků, které loni v srpnu zranily větve padajícího stromu na stadionu Srbská v Brně. Za stav dřeviny byl odpovědný magistrát, nešlo však o nedbalostní trestný čin, spíše o administrativní selhání. Znamená to, že zraněné nikdo bez dalších vleklých soudů neodškodní.

Brno za 20 milionů opraví stadion, kde hraje Zbrojovka

Za téměř 20 milionů korun opraví Brno stadion, na němž hrají fotbalisté prvoligové Zbrojovky. Západní strana tribuny dostane nové zastřešení a sedačky, ČTK to dnes sdělil mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Fanoušci Brna se kvůli stadionu vydali na pochod městem

Asi 350 fanoušků fotbalového klubu 1. FC Brno dnes prošlo centrem jihomoravské metropole. Policisté a strážníci museli zabránit jejich střetům se skupinami Romů. Cílem akce bylo podpořit plány na výstavbu nového fotbalového stadionu; projekt se totiž opožďuje. Při pochodu nebyl nikdo zadržen ani zraněn, řekl mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

V Brně zasahovala policie, ochranka fanoušky nezvládla

Ochranka nedokázala udržet pořádek při dnešním ligovém utkání mezi 1. FC Brno a Baníkem Ostrava, které tak začalo zhruba s půlhodinovým zpožděním. Policie, která podle nového zákona a dohody s ČMFS už není přímo na stadionech, musela ještě před začátkem brněnského zápasu v hledišti zasáhnout.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele