Městský stadión Články


Ústí nad Labem, Česko

Další články

Ústí otevřelo opravený stadion

Ústí nad Labem dnes slavnostně otevřelo zrekonstruovaný stadion, který po úpravách splňuje podmínky pro nejvyšší fotbalovou soutěž. Rekonstrukce stála 168 milionů korun, částku bude město deset let splácet, řekla ČTK mluvčí ústeckého magistrátu Romana Macová.

Přestavba ústeckého stadionu má být hotová v létě

Stožáry pro umělé osvětlení postavila dnes firma na rekonstruovaném stadionu v Ústí nad Labem. Přestavba stánku, který nesplňoval parametry stanovené asociací pro konání nejvyšší soutěže, tak vstupuje do konečné fáze. Dokončena by měla být v létě. Město za ni zaplatí 168 milionů korun.

Ústí vypsalo tendr na stadion

Ústí nad Labem hledá firmu, která postaví nový fotbalový stadion za přibližně 165 milionů korun. Kvůli nevyhovujícím podmínkám nedostali ústečtí fotbalisté po letošním vítězství v druhé lize licenci pro účast v nejvyšší soutěži. Zastupitelé záměr schválili v červnu. Kritici poukazují na to, že investici lze ve městě, které má dluh přibližně 1,6 miliardy korun, považovat za zbytnou.

Ústí žádá o licenci bez stadionu

Už jen nepravděpodobná kombinace výsledků může připravit Ústí nad Labem o postup do první ligy. Aby si ji ale mohli skutečně zahrát, musí jim dát fotbalová asociace licenci pro první ligu. A její udělení je zatím nepravděpodobné, zjistila ČTK od jednotlivých aktérů.

Ústí má třetinu peněz na stadion, zbytek chce z dotací

Ústí nad Labem se nového stadionu dočká, tvrdí primátor Vít Mandík (ČSSD). Město prý má ve vlastních zdrojích asi třetinu z potřebných 190 milionů korun. Na zbytek žádá dotaci od ministerstva školství, a kdyby ji nedostalo, buď se mu podaří prodat jiný majetek, nebo bude splácet postupně.

Ústí se snaží zvrátit osud a ještě získat profesionální licenci

FK Ústí nad Labem se odvolá proti rozhodnutí licenční komise, která mu ve čtvrtek neudělila profesionální licenci kvůli nevyhovujícímu stadionu. Dnes řekl sportovní ředitel klubu Stanislav Pelc. Vedení města by mělo jednat příští týden s předsedou ČMFS Ivanem Haškem a stále prý zkouší sehnat peníze na stavbu požadované tribuny.

Ústí žádá o dotaci na tribunu

Šance na stavbu nové tribuny na ústeckém fotbalovém stadionu stále existuje, ale situace se dál zamotala. Rada města ve čtvrtek uložila primátorovi Vítu Mandíkovi, aby požádal ministerstvo školství, práce a tělovýchovy o dotaci, která by měla pokrýt zhruba 70 procent z až 117 milionového rozpočtu rekonstrukce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele