Komentáře a souhrny

Další články

Eredivisie - souhrn 31. kola: Feyenoord oddálil oslavy

PSV přejelo Heerenveen 8:0, Feyenoord však zareagoval vítězstvím na hřišti Go Ahead Eagles, a v Eindhovenu tak musí oslavy titulu odložit. Twente naplnilo roli favorita proti Almere City a výhrou 3:1 si upevnilo třetí místo. Na vítězné trefě domácího týmu se asistencí podílel Michal Sadílek. Ajax po brzkém vyloučení Stevena Bergwijna pouze remizoval 2:2 s Excelsiorem.

Přesile vzdorující Fialky zvadly. Atalanta vykročila do finále poháru v nastavení

Atalanta zvládla po postupu v Evropské lize i semifinálovou odvetu Coppa Italia, v níž porazila na vlastní půdě Fiorentinu 4:1. Cestu do třetího finále z posledních šesti ročníků odstartoval už v osmé minutě Teun Koopmeiners, jenž vyrovnal stav z prvního vzájemného klání. Klíčový moment ale přišel po změně stran, kdy viděl červenou kartu hostující obránce Nikola Milenkovič. Hosté sice i přes oslabení dokázali srovnat, hrdiny Bergama se ovšem poté stali Gianluca Scamacca a Ademola Lookman, kteří se postarali o to, že si jejich celek zahraje o trofej s Juventusem.

Ligue 1 - souhrn 29. kola: AS Monaco oddálilo oslavy PSG

AS Monaco zdolalo LOSC Lille a oddálilo mistrovské oslavy Paris Saint-Germain. Úřadující šampion neměl problémy na hřišti Lorientu a vítězstvím 4:1 je velmi blízko k historickému 12. prvenství.

Pošetřené opory dotáhly Plzeň do finále poháru, Zlín na další zázrak nedosáhne

Viktoria Plzeň zvládla semifinálové utkání MOL Cupu a po domácí výhře 3:0 nad Zlínem se může těšit na vrchol soutěže, který odehraje také v Doosan Areně proti Spartě. Západočechům se od úvodu vyplácelo pošetření několika opor v ligovém zápase na Slovácku, což přispělo k rychlému vyřešení postupové hádanky. Nejprve se velmi rychle trefil odpočatý Tomáš Chorý, jehož ještě do přestávky doplnil svou první soutěžní brankou v plzeňském dresu další navrátilec do sestavy Lukáš Červ. Zimní posila z pražské Slavie navíc po změně stran přihrála ve formě hrajícímu útočníkovi také na pojišťující zásah.

Juventus si v římské odvetě zahrával, Lazio dvougólové vedení neudrželo

Lazio v odvetném semifinále Coppa Italia porazilo Juventus 2:1. Vítězství pro něj však mělo hořkou příchuť, jelikož zároveň znamenalo jeho konec v soutěži. Dvougólové manko nabyté na začátku dubna v Turíně už ve 12. minutě snížil na polovinu Taty Castellanos a stejný hráč ho zkraje druhé půle dočasně i úplně smazal. Zaskočená Stará dáma se ale v poslední desetiminutovce vzchopila a trefou Arkadiusze Milika odmítla hrozící obrat v dvojutkání.

Liga Portugal - souhrn 30. kola: Sporting už je blízko

Sporting má další výhru, porazil Guimaraes a udělal další krok na cestě za titulem, byť Benfica ve Faru dokázala zareagovat. Jenom jeden den strávila Braga na třetím místě. V sobotu se nadřela na tři body proti Vizele a poskočila před FC Porto, úspěšní ale byli i Draci.

LaLiga - souhrn 32. kola: Cenná výhra pro Sevillu

Sevilla zvládla duel s Mallorcou a třetí výhrou v řadě udělala asi definitivní krok k záchraně. Real Madrid znovu prokázal velkou vnitřní sílu, proti Barceloně dvakrát smazal jednobrankové manko a v závěru rozhodl o své výhře. Bílý balet je krůček od titulu, šest kol před koncem má jedenáctibodový náskok.

Serie A - souhrn 33. kola: Inter se stal mistrem

Inter zvládl milánské derby a po vítězství 2:1 dal definitivní jistotu zisku mistrovského titulu. Bologna uspěla na hřišti AS Řím a je blízko Lize mistrů. Další tvrdý direkt v boji o evropské poháry schytala Neapol, která prohrála na hřišti Empoli. Jedinou branku mohli vidět diváci v Janově při prohře tamějšího CFC s římským Laziem. Juventus prohrával na půdě Cagliari už 0:2, nakonec ale získal bod za remízu 2:2.

Ligue 1 - souhrn 30. kola: AS Monaco na druhém místě

Bitva o druhé místo bude hodně dramatická a důležitou výhru bere AS Monaco, když odvezlo všechny body z Brestu. Další výhru přidalo Lille, PSG nemělo problémy s Lyonem.

Bundesliga - souhrn 30. kola: Leverkusen udržel neporazitelnost

Leverkusen je mistrem závěrů a potvrdil to i v Dortmundu, kde vydoloval remízu 1:1. Stuttgart nestačil na Werder a komplikuje si boj o druhou příčku, Bayern přejel Union Berlín.

FORTUNA:LIGA - souhrn 29. kola: Sparta do nadstavby z prvního místa

Slavia se sice vyhnula prvním po sobě jdoucím ligovým porážkám pod Jindřichem Trpišovským, dvoubrankové manko doma s Olomoucí však pouze stáhla a Sparta tak stále půjde do nadstavby z první pozice. Mladá Boleslav tlačí na váhající Baník, Liberec nikoliv. Sparta si sice proti Baníku vybudovala hned třígólový náskok, v závěru se o vítězství přesto strachovala. Bohemians i v deseti dokázali vyrovnat v Karviné, přesilovku nedokázal naplno zužitkovat ani Jablonec proti Zlínu. Teplice po brzkých střídáních jen remizovaly s Českými Budějovicemi.

Premier League - souhrn 34. kola: Arsenal uspěl, vyhrál i Liverpool

Arsenal se dostal zpět na první místo, v sobotu večer porazil Wolverhampton a předskočil Manchester City. Totéž se povedlo Liverpoolu, ten si poradil s Fulhamem.

FA Cup letos zamíří do Manchesteru, United po dramatu s Coventry vyzvou ve finále City

Fotbalisté Manchesteru United porazili v semifinále FA Cupu Coventry 4:3 po penaltách, a za měsíc tak svedou se svým městským rivalem bitvu o nejstarší klubovou trofej. Až do 71. minuty vládli utkání Rudí ďáblové, o čemž svědčilo tříbrankové vedení, na němž se gólem a asistencí podílel Bruno Fernandes. Pak se však totožným způsobem zapsal do statistik klíčový muž ofenzivy outsidera Ellis Simms a v nastavení druhé půle proměnil pokutový kop Haji Wright. Právě penalty se ale nakonec staly průběžně osmému celku Championship osudnými, jelikož v závěrečném rozstřelu trestuhodně překopl bránu kapitán Ben Sheaf.

Niké liga - souhrn 6. kola nadstavby: Podbrezová opět neúspěšná

Už posedmé v řadě nedokázala Podbrezová bodovat, tentokrát nestačila doma na Žilinu. Ta si udělal polštář na třetím místě, DAC totiž remizoval s Ružomberokem. Košice si v pátek vyšláply na Trenčín, který v rámci 6. kola nadstavby porazily 2:1. V tabulce jsou na poslední bezpečné příčce s náskokem třech bodů na Michalovce, které po dvou měsících v lize prohrály. Nestačily totiž na Skalicu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele