35. kolo
12.05.2024 16:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rodrigo De Paul (© AFP)

Veterán v bráně Celty hráče Atlétika nezdeptal, útočná esa zastoupil střídající de Paul

Fotbalisté Atlétika Madrid vyhráli ve 35. kole LaLigy nad Celtou Vigo 1:0, a se štěstím tak potvrdili výbornou formu před vlastním publikem. Přestože měli domácí v průběhu utkání převahu, dlouho se přes kvalitně chytajícího Vicenteho Guaitu nedokázali prosadit. Zkušený brankář Los Celestes, jenž se několik sezon v dresu Crystal Palace pohyboval i v Premier League, však na čtvrté čisté konto na jaře nakonec nedosáhl, jelikož jej v závěru překonal Rodrigo de Paul.

Los Colchoneros byli posledním celkem z top čtyřky, který ještě stále neměl jistotu Ligy mistrů v následujícím ročníku. V uplynulých dvou zápasech ale zaznamenali důležité výhry nad Bilbaem a Mallorkou, které jim před tímto kolem dodaly šestibodový náskok na pátou příčku. I tentokrát se od nich očekával triumf, jelikož na jejich půdu přicestovala Celta, která je zdolala naposledy v roce 2018.

Vše od úvodních minut naznačovalo, že Atléti nedovolí žádné překvapení. Domácí byli mnohem aktivnější, častěji se drželi na balonu a také měli mnohem více útočných momentů než soupeř. Jejich střely však buď minuly cíl, nebo je chytil Guaita. Ve 40. minutě mohl otevřít skóre Marcos Llorente, který si naběhl na skvěle naservírovaný míč od Kokeho, ale jeho zakončení bylo velmi slabé a Guaita balon bez problémů zastavil.

Po přestávce se čekalo na to, až se oba týmy probudí z ofenzivního spánku. Do první vážné šance druhého poločasu se dostal až na počátku 59. minuty Iago Aspas, který zůstal zapomenutý v pokutovém území. Hostujícího kapitána našel ve vápně Jonathan Bamba, ovšem Aspase vychytal pozorný Jan Oblak. V závěrečné čtvrthodině převzali iniciativu Los Indios a pokoušeli se strhnout vedení na svou stranu. To se jim nakonec podařilo v 84. minutě, kdy se do highlightů utkání zapsal de Paul, jenž si na hranici šestnáctky zpracoval hrudí vysoký míč a z voleje ho napálil do pravé šibenice.

Atlético tak dotáhlo utkání do vítězného konce a získalo cenné tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 15. května. Los Colchoneros změří síly s Getafe, Los Celestes se utkají s Bilbaem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele