35. kolo
10.05.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Alavésu (© AFP)

Girona v cestě za premiérovým stříbrem klopýtla. Alavésu zachránil bod dvougólový Guridi

Fotbalisté Girony ve 35. kole LaLigy remizovali s Deportivem Alavés na jeho půdě 2:2 a umožnili Barceloně návrat na druhou příčku. Pro diváky byla výživná zejména první půle, ve které padly hned tři branky. Hosté měli skvělý úvod, když ve čtvrté minutě překonal obranu Basků, která neinkasovala už tři utkání v řadě, Eric García. Domácí pak dokázali kontrovat, v závěru poločasu ale Yangel Herrera vymetl výstavní trefou pravou šibenici. Na jeho povedenou ránu ovšem odpověděl v deváté minutě nastavení druhé půle nakonec dvougólový hrdina Jon Guridi.

Vítězství 4:2 bývá pro fanoušky vždy velmi příjemným zážitkem a příznivci Girony ho prožili v této sezoně hned dvakrát proti slavné Barceloně. Naposledy o uplynulém víkendu, kdy osud utkání změnil příchod Portua, který do 10 minut od nástupu na hřiště zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Pro druhý celek tabulky se jednalo o třetí výhru v řadě, totožnou šňůru ale táhl také Alavés, jenž navíc všechna tato vítězství ozdobil čistým kontem.

Na další nulu vzadu muselo Deportivo v duelu s Gironou rychle zapomenout. Už ve čtvrté minutě se totiž po rohovém kopu vyhoupl nejvýše Eric García, jenž lehkým obloučkem poslal míč hlavou až do sítě. Vedení katalánskému celku vydrželo jen osm minut, když Giuliano Simeone po skvělém průniku vybídl ke skórování Guridiho a ten ranou do protipohybu brankáře nabídnutou šanci využil. Atraktivní podívanou mohl gólově okořenit po půlhodině hry také mladík Sávio, jeho přízemní pokus ale zlikvidoval Jesus Owono. Ještě před pauzou nicméně musel brankář z Rovníkové Guiney lovit míč ze své sítě podruhé, protože Herrera vymetl famózní dělovkou pravou šibenici.

Girona chtěla utkání definitivně zlomit na svoji stranu hned po návratu z kabin a na soupeře vlétla ve velkém stylu. Během úvodních šesti minut druhé půle si vypracovala tři zajímavé šance, v té největší ale selhal tváří v tvář Owonovi Arťom Dovbyk. Přestože Alavés doháněl jednogólové manko, precizní defenziva Blanquivermells ho do nebezpečných zakončení nepouštěla. Zhruba 20 minut před koncem mohli naopak udeřit hosté, jenže Iván Martín z hranice vápna těsně minul. To ho muselo bezesporu mrzet, jelikož ve vypjatém závěrečném nastavení rozhodl o dělbě bodů úspěšnou dorážkou hlavou Guridi.

Souboj týmů zvyklých v posledních týdnech vítězit tak skončil remízou. Alavés čeká už 14. května dohrávka na hřišti Realu Madrid, Girona ve stejný den přivítá Villarreal.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele