35. kolo
12.05.2024 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Giorgi Mamardašvili (© AFP)

Ve Vallecas se blýská na klidnější časy, tradiční bod z Mestally přiblížil Rayo záchraně

Vallecano remizovalo ve 35. kole LaLigy ve Valencii 0:0, a malým krůčkem se tak zase o něco víc přiblížilo jistotě záchrany. Duel hraný na legendárním stadionu Mestalla již tradičně nabídl mezi těmito celky napínavou podívanou, v níž ovšem tentokrát kralovali brankáři. Už popáté z posledních šesti vzájemných utkání konaných ve Valencii se tedy stalo, že si týmy body rozdělily.

Kouč Iňigo Pérez možná uposlechl hlasy ze sociálních sítí, když v minulém kole poprvé v sezoně do základní sestavy Raya poslal Radamela Falcaa. Přestože měl legendární Kolumbijec světlé momenty, nepodařilo se jemu ani jeho spoluhráčům vstřelit gól. Madriďané se tak stali druhým týmem, který padl se sestupující Almeríí. Vallecano své setrvání v LaLize němělo jisté, na hřišti Valencie se ale mohlo záchraně výrazně přiblížit.

Velmi opatrný začátek zápasu mohl ve 20. minutě rozčísnout křižnou střelou na zadní tyč hostující Álvaro García, jenže ve velmi ostrém úhlu prostor branky minul. O chvíli později předvedl své umění navrátilec do sestavy Netopýrů Giorgi Mamardashvili, který se vytáhl proti pohotové ráně z první v podání Sergia Camella. Valencia se osmělila až zásluhou Petera Federica, jenže ani jeho překvapivá střela se gólovou nestala.

Po hodině hracího času dostali domácí hráči obrovskou příležitost na změnu skóre poté, co se dravým průnikem prezentoval Thierry Correia. Kapitán Bianconegros zakončil povedenou individuální akci na pravé straně perfektním pasem na nově příchozího Romana Jaremčuka, ten však svá mířidla nesrovnal přesně a branku z dobré příležitosti minul.

Mezi tři tyče hlavičkoval o několik minut později Hugo Duro, jenže ani on recept na dobře postaveného Stole Dimitrievskiho nenašel. V 71. minutě se zase blýskl na opačné straně Mamardashvili, když v souboji tváří v tvář vystihl kličku Garcíi. V poslední desetiminutovce pak ještě gruzínský čaroděj vyškrábl konečky prstů tečovanou ránu Unaie Lópeze na tyč.

Vallecano tak získalo bod, nadále však nemá jistou záchranu mezi elitou. V dalším kole se střetne 15. května s Granadou, Valencia o den později vyzve Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele