24. kolo
14.03.2008 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - MSV Duisburg 2:1

Schalke zdolalo Duisburg na vlastním hřišti 2:1 a připsalo si důležité body v boji o evropské poháry. MSV sice díky krásnému gólu Georgieva vedlo, po přestávce ale domácí Königsblauen zabrali a brankami Kuranyiho a Westermanna skóre otočili.

Utkání začali aktivně směrem dopředu nejen domácí, ale také poněkud překvapivě hosté, od kterých se spíše čekala pasivní obrana. První šanci mělo v 11. minutě Schalke, Rakitič na levé straně upláchl bránící dvojici a zpětnou nahrávkou nabil Jonesovi, jeho střela ale šla vedle Starkeho branky. Poté taktéž vedle mířil z dálky Bordon, hostující "Zebry" odpověděly pokusem Maicona, jehož povedenou ránu pěkným zákrokem zneškodnil Neuer.

Ve 20. minutě se poprvé měnilo skóre a gól dal překvapivě Duisburg. Blagoy Georgiev vystihl špatnou rozehrávku Rafinhy, po dlouhém úprku podél levé lajny si poradil s Ernstem a přenádhernou technickou střelou vymetl horní roh Neuerovi branky – 0:1. S vedoucí brankou přišla také pasivita hostujícího týmu, Schalke si ale dlouho nebylo schopno vyprodukovat dobrou příežitost. Ty nakonec přišly až ke konci první pětačtyřicetiminutovky. Po centru Varely hlavičkoval vedle Altintop, podobně dopadla i střela z dálky v podání Bordona.

Do druhé půle vyběhl namísto Varely Sanchez, kterému se povedlo hru Schalke rozhýbat, zatímco MSV bylo pasivnější čím dál více a často byl na hřišti k vidění zámek jako při házené. Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali v 60. minutě. Rakitičův centr z pravé strany mírně přizvedl Sanchez a na zadní tyči číhající Kevin Kuranyi uklidil míč za bezmocného Starkeho – 1:1.

O šest minut později zahrával Pander přímý kop, trefil ale jen zeď, do odraženého míče se opřel Rafinha, branku ale přestřelil. V 71. minutě centroval Sanchez, střídající Asamoah však v pádu hlavičkoval vedle. Tři minuty nato však již Schalke vedlo. Na roh Pandera nejvýš vyskočil Asamoah, jeho hlavička sice skončila jen na břevně, ale dorážející Heiko Westermann už se zblízka nemýlil – 2:1. Najednou museli útočit hosté, což jim ale vůbec nešlo – nedokázali vyprodukovat jedinou šanci na vyrovnání a tak se již skóre nezměnilo.

Schalke zůstalo a po kompletním kole také nejspíš zůstane páté, třetímu HSV se však již přiblížilo na jediný bod. Duisburg se od sestupových pozic ani tentokráte neodpoutá a zůstává předposlední.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tutová jednička. Schalke doma nezaváhá. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele