18. kolo
16.01.2011 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln 1:1

Kaiserslautern se nevzdal ani v početním oslabení a nakonec se mu podařilo alespoň vyrovnat. Zápas tak skončil vcelku zaslouženou remízou, i když měl Kaiserslautern chvílemi velkou převahu.

Utkání začalo ve slušném tempu, domácí se hned od začátku snažili ohrozit novice Michaela Rensinga v bráně Kölnu. Vypracovali si také první šanci. To se psala 11. minuta, na roh De Wita si naskočil Rodnei a míč směřující do brány nakonec vykopával Andrézinho. Potom se dlouhou dobu hrálo převážně ve středu hřiště a šance nepřicházeli.

Nakonec přišla pro Kaiserslautern osudová 29. minuta. Nejprve fauloval Morávek před vápnem Matuschyka, k následné standartní situaci se postavil Lukas Podolski a trefil břevno Sippelovi brány. Hned vzápětí vzniklo nedorozumění mezi Sippelem a Rodneim, jehož malá domů trefila tyč a odražený míč poslal do branky Podolski. Ve 39. minutě byl navíc za potyčku s Eichnerem vyloučen Srdjan Lakić, zatímco druhý jmenovaný viděl jen žluté napomenutí. Krátce před poločasem ještě pálil z přímého kopu Petit, jeho míč se ale otřel jen o tyč. Domácí tým, tak s radostí přivítal poločasovou přestávku.

O poločase provedl domácí trenér Marco Kurz nezbytnou změnu, stáhl záložníka De Wita a místo něj poslal na trávník útočníka Adama Nemece. Změnu provedli i hosté, Petita nahradil Yabo. Začátek druhé půle se nesl ve znamení velkého tlaku domácích, z čehož nakonec padl vyrovnávací gól. Na dobře zahranou standardní situaci Petsose si naskočil Rodnei, odražený míč se poté dostal k Morávkovi a ten ho trefil halfvolejem do brány.

Lautern se ve snaze vstřelit vítěznou branku tlačil neustále dopředu. Do další šance se dostal Nemec, ale tomu se postavil do cesty obětavý Pedro Geromel. Velkou šanci si domácí vypracovali také v 61. minutě, kdy se do odraženého míče opřel Dick a málem přerazil břevno Rensingovi branky. Poté se oba týmy na nějaký čas odmlčely, šance začaly znovu přicházet až s blížícím se závěrem zápasu.

V 81. minutě vylákal Morávek Rensinga ven z brány, následný centr Kircha ale nedokázal usměrnit do sítě Nemec. V 84. minutě se ke slovu přihlásili i hosté. Konkrétně Lucas Podolski, jenž se snažil přelobovat Sippela, toho ale na brankové čáře zastoupil Jessen. V 85. minutě se do šance dostal ještě Geromel, ale ani jemu se nepodařilo dostat míč do branky. V 87. minutě se do šance dostali také domácí, centr Iličeviće se napodruhé dostal ke zcela volnému Petsosovi, jehož ale vychytal Rensing.

Zápas tak nakonec skončil zaslouženou remízou. Domácí si tak upevnili pozici ve středu tabulky, zatímco hostující Köln je i nadále v bezprostředním ohrožení.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Drzim Kozlikum palce, doufam, ze se nejak probudi... Pripadalo mi, ,ze jsou strelecky dost "impotentni", vubec jim to tam v podzimni casti nepadalo :-(.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele