26. kolo
12.03.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - SC Freiburg 2:1

Kaiserslautern se vykoupil alespoň na pár chvil ze sestupového zajetí brankou v posledních vteřinách. Freiburg proteklo utkání mezi prsty a jeho odstup na páté místo se tak zvětšil.

Podle očekávání vstoupili do utkání v bouřlivé atmosféře lépe domácí, nicméně dva Hlouškovy nebezpečné centry z volných kopů úspěch nepřinesly, byť po jednom nepříjemně hlavičkoval vedle Adam Nemec.

Ten se dokázal prosadit ve 22. minutě, ale naneštěstí pro něj do vlastní sítě. Prodloužil totiž míč po volném kopu Bastianse za sebe tak nešťastně, že kulatý nesmysl skončil až za zády brankáře Trappa a hosté se tak dostali do překvapivého vedení.

Lautern se pokusil o okamžitou odpověď a byl jí velmi blízko. Baumann vyrazil centrovaný míč jen za sebe, ten se pak dostal k Iličevićovi, který orazítkoval tyč a dorážející Dick branku přestřelil. Odpověď ale vyšla ve 34. minutě. Iličević na penaltě našel Adama Nemce, který uklidil míč k tyči a konečně se tak trefil do správné branky.

Kaiserslautern mohl otočit utkání ještě před odchodem do šaten, jenomže to by nesměl dvakrát zaúřadovat Baumann - nejprve zlikvidoval hlavičku Abela, následnou dorážku Dicka jako poslední instance zastavil Makiadi a pak znovu zaúřadoval právě Baumann.

Na rozuzlení utkání si muselo počkat 41 tisíc diváků na stadionu Fritze Waltera až do druhé minuty nastavení. Hloušek předal míč do lepší pozice k centru Dickovi, ten naslepo nacentroval do šestnáctky, kde na poslední chvíli nepochopitelně odstoupil Barth od Erwina Hoffera, pro nějž již nebylo problém zpracovat si míč na prsa a nekompromisní ránou rozhodnout o první výhře Lauternu od 18. prosince loňského roku, kdy svěřenci Marca Kurze v rámci 17. kola uspěli v Brémách.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nemec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele