26. kolo
13.03.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 0:1

Leverkusen zásluhou trefy Augusta zvládl důležité utkání na Bruchwegu a využil tak včerejší zaváhání vedoucí Borussie Dortmund, které se přiblížil na rozdíl devíti bodů.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu, a tak se hrálo především ve středu hřiště bez nějakých výraznějších šancí na obou stranách. První možnost na ohrožení branky si vybojovali hosté, Ballack ovšem ze zajímavé standardní situace trefil pouze zeď. Na druhé straně utekl Reinartzovi Schürrle, situaci musel nakonec vyřešit včasným výběhem Adler.

Ve 24. minutě zastavil slibně rozjetou akci Schürrleho rukou Hyypiä, k následné standardní situaci se postavil Ivanschitz a povedenou ranou jen těsně minul levý horní roh Adlerovi branky. O pět minut později zasahoval proti zakončení Schürrleho z bezprostřední blízkosti znovu Adler. Za dalších pět minut předvedl pěknou individuální akci Schürrle, po překonání hostující obrany ale střílel hodně nepřesně.

Hned z protiútoku přišla příležitost na druhé straně, za pokutovým územím napřáhl Schwaab a povedenou přízemní ranou trefil pravou tyč Wetklovi branky. Ve 38. minutě napřáhl ke střele Vidal, ránu nakonec tečoval těsně nad břevno Svensson. Největší příležitost prvního poločasu přišla ve 43. minutě, po standardní situaci Schwaaba hlavičkoval pod břevno Bender, Wetklo ale předvedl parádní reflex a balón uklidil do bezpečí.

Po změně stran provedl hostující kouč Jupp Heynckes změnu, místo nevýrazného Sama poslal na trávník Derdiyoka. V 53. minutě přistrčil Augusto do strany Ballackovi, jeho povedenou střelu ovšem zablokovala domácí obrana. Poté přišla změna i u domácích, Ivanschitze vystřídal Allagui. Ten se hned po svém příchodu tlačil do zajímavé příležitosti, na poslední chvíli před ním ale odvracel míč do bezpečí Reinartz.

V 64. minutě se po přihrávce Augusta dostával do zajímavé střelecké pozice Vidal, udělal ještě udělal kličku Zabavníkovi, ale potom střílel hodně nepřesně. O minutu později přišla další velká příležitost hostů, Augusto tentokrát dobře našel rozběhnutého Kießlinga, ten si pohlídal ofsajdové postavení a z úhlu postupoval sám na Wetkla, překonat ho ale nedokázal.

V 69. minutě přišla velká možnost na druhé straně, po ose Fathi - Fuchs se dostal k míči v pokutovém území Schürrle, ale z ideální pozice nedokázal zamířit přesně. Rozhodující okamžik zápasu přišel sedm minut před koncem. Wetklo posílal míč nakrátko Svenssonovi, toho ale o balón obral napadající Augusto a nechytatelnou střelou pod břevno poslal míč do sítě - 0:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 3

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Také si myslím, že 3:1 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

To je myslim jedno z Westfálských derby a myslim, že remíza by jim slušela ! Nějak moc myslim?!

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele