19. kolo
22.01.2011 15:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern 5:1

Bayern si bez problémů poradil s Kaiserslauternem a využil tak zaváhání svých konkurentů. Dokázal se tak posunout už na třetí místo v tabulce.

Velkou nepříjemnost musel před utkáním řešit Kaiserslautern. V dnešním zápase mu totiž chyběl nejlepší střelec a opora týmu Srdjan Lakić, jenž pykal za vyloučení z minulého kola. V útoku ho nahradil velký bojovník Adam Nemec. Domácí kouč Louis van Gaal mohl naopak počítat s návratem Arjena Robbena, který se poprvé v letošní sezóně objevil v základní sestavě.

Utkání začal velkou hrubicí levý bek Daniel Pranjič, který se snažil přihrávat na svého kolegu Tymoščuka. Nepřihrál však přesně, míče se zmocnil Nemec, branku Thomase Krafta ale ohrozit nedokázal. To se psala teprve 3. minuta, Lautern hrál v té době hodně odvážně a snažil se ohrozit domácí svatyni. Další velkou šanci si hosté vypracovali v 11. minutě. Nejprve se po rohu Tifferta dostal k hlavičce stoper Rodnei, Kraft však osvědčil skvělý reflex. Následně se k míči dostal ještě Iličevič, napodruhé se mu povedlo odcentrovat na zadní tyč, kde našel zcela osamoceného Tifferta. Ten neváhal a z první vyslal nádhernou střelu na zadní tyč, míč však neskončil v síti, ale pouze na břevně. Kraft by však byl u míče včas.

To ale bylo od hostujícího týmu vše, do konce prvního poločasu už hráli pouze domácí. Bayern se nakonec dočkal vytouženého gólu ještě v prvním poločase. Probíhal už nastavený čas, když se k míči dostal Thomas Müller, přeběhl s ním přes půlku hřiště a potom ještě dokázal vyslat neuvěřitelnou průchozí přihrávku přes celou šířku hřiště na Robbena. Holandský křídelník už si s míčem věděl rady, ještě si položil Sippela a zavěsil do prázdné brány. Poločas tak skončil očekávaným výsledkem.

Druhý poločas začal tak, jak končil ten první, tedy gólem v hostující síti. Ve 46. minutě Tymoščuk dobře rozehrál na Robbena, ten si položil Bugeru a prostrčil míč přes hostující obranu na Schweinsteigera. Ten už byl sám před Sippelem, rozhodl se ale ještě přihrát na lépe postaveného Gómeze, který doklepával do prázdné brány. Další šance Bayernu přišla v 54. minutě a byl u toho opět Robben, který si vyměnil na hranici pokutového území míč s Gómezem, obešel Amedicka a střílel do pravého horního rohu hostující branky. Sippel ale předvedl skvělý zákrok a prozatím tak uchránil svůj tým.

Lautern v tuhle chvíli nevěděl, kde mu hlava stojí. V 57. minutě se do další šance hnal nezastavitelný Robben, navýšit vedení ale odmítl. A tak udeřilo na druhé straně. V 62. minutě utekl po pravé straně Kirch, nacentroval do vápna, tam nedokázal míč odkopnout Tymoščuk, a tak měl Morávek volnou cestu ke vstřelení své čtvrté branky v sezóně. S tím se ale nechtěl domácí tým smířit, a tak se snažil neustále útočit. V 80. minutě přidali domácí třetí branku. Po odražené přihrávce střídajícího Hamita Altintopa se k míči dostal Gómez a sám proti Sippelovi si věděl rady.

Bayern se však s dosavadním skóre nespokojil a přidal další góly. V 85. minutě se po hezké kombinační akci dostal k míči znovu Gómez a dokonal tak svůj hattrick. Kaiserslautern už byl v tuto dobu naprosto odevzdaným soupeřem. Konečná podoba výsledku přišla v nastaveném čase. Altintop prošel levou stranou hostující obrany, nacentroval před bránu na Müllera, který zblízka překonal bezmocného Sippela. Bayern se tak může v klidu připravovat na další zápas, který odehraje na Weserstadionu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Fc Bayern

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to vôbec to vyhrá Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0, souhlasim... ;) Robben, Gomez a Müller...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Bayern.A Schalke překvapí v Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, vysledek jsem sice netrefil, ale strelce, dokonce i poradi ano... :D Dobre Bayern, jen tak dal!! Arjeen je zpet!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhrá vysoko napríklad 4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele