26. kolo
12.03.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 1:2

Norimberk si díky trefám obránců Wollscheida s Nilssonem veze tři body z Volkswagen Areny a opět se tak přiblížil k účasti v evropských pohárech. Vlci si naopak vyměnili pozici s Kaiserslauternem a klesli na barážovou příčku.

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně, první možnost na vstřelení branky si vypracovali ve druhé minutě domácí. Pekaríkův centr z pravé strany se nečekaně zatočil na bránu a Schäfer tak musel míč vyrážet na roh. Ve 14. minutě musel hostující brankář vytáhnout další zákrok, tentokrát proti hlavičce Mbokaniho. Ve 22. minutě už ovšem udeřilo, Pekarík z pravé strany odcentroval a Mandžukić umístil míč k pravé tyči mimo dosah Schäfera - 1:0.

V té době začal tlak VfL slábnout a iniciativu začali přebírat hosté. První náznak šance přišel po půlhodině hry, Benaglio si ale se střelou Ekiciho poradil. Ve 38. minutě posílal z levé strany centr do pokutového území Pinola, míč si našel Eigler, ale z dobré pozice mířil hodně nepřesně. Vzápětí mohl zvýšit na druhé straně Diego, ale svou střelou nedokázal trefit prostor tří tyčí. Pasivita Vlků si nakonec vybrala svou daň v nastaveném čase prvníhoho poločasu, standardní situaci rozehrával Ekici, na míč si naběhl Wollscheid a hlavičkou k pravé tyči vyrovnal - 1:1.

Po změně stran se hrálo převážně ve středu hřiště, hra byla i díky množství faulů často kouskovaná a postrádala tak tempo. Ojedinělou příležitost si v 55. minutě vypracovali hostující hráči, po rychlém protiútoku, který potáhl Pinola s Ekicim se k míči dostal Chandler, ten neváhal a povedenou střelou prověřil připravenost Benaglia, to bylo ale tak všechno. O sedm minut později přišla šance na druhé straně, ale Schäfer si s centrem Pekaríka poradil.

V 70. minutě přistrčil Cícero Mandžukičovi, s jeho střelou na zadní tyč ovšem neměl hostujíí brankář větší potíže. S přicházejícím koncem zápasu opět sílil tlak domácích, ti se dokonce v 84. minutě dočkali gólu, ten ovšem sudí Guido Winkmann kvůli ruce Grafiteho neuznal. Tři minuty před koncem nejprve nedokázal Schäfera překonat Mandžukić, následně ještě střílel těsně vedle Cícero. Vlci tak možnost na vstřelení vítězné branky odmítli a příležitosti se tak chopili hosté. Ekici rozehrával v nastaveném čase rohový kop, na míč si vyskočil Nilsson, jenž byl v té době na trávníku po vystřídání zraněného Cohena sotva minutu a poslal ho nechytatelně do sítě - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele