1. kolo
25.08.2012 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1

Eintracht Frankfurt může slavit skvělý comeback mezi nejvyšší německou klubovou elitu. Hesenští svůj vstup do jubilejní sezóny zvládli v mimořádně akčním utkání na výbornou a negativem může být jen slabá divácká návštěva na Waldstadionu. Přitom to byl Bayer, kdo ze začátku držel vysoký trumf v podobě vedoucí branky, nakonec však Werkself na body nedosáhly.

Spolkový soud Německého fotbalového svazu nepustil do ochozů více než 31.000 diváků, důvodem byla pochopitelně provinění fans Eintrachtu v předchozích zápasech. Velká škoda - tak pohledný a na šance bohatý zápas by si jistě zasloužil lepší kulisu. Hned od úvodního hvizdu se hrálo pěkně od podlahy. Navzdory velké snaze domácích to však ze začátku byli hosté, kdo měl iniciativu. Bayer vsadil na nákopy dopředu, kde na svou příležitost číhali Schürrle s Kieβlingem. Druhý jmenovaný měl na svědomí první vážnou šanci utkání, na jeho ránu však zareagoval gólman Trapp.

Po 17 minutách se přihlásili o slovo i Orli, když druhý ze strážců brány Leno nabídl šanci ke střele Meierovi, který však z patnácti metrů pálil vedle. O něco později se již z úvodní branky utkání chystal radovat Aigner, avšak jeho euforii utnul verdikt rozhodčích, podle nichž před Aignerovým skórováním opustil míč těsně hrací plochu. Následně se zase o slovo přihlásil Leverkusen, když po Bellarabiho varování následoval první úspěšný zásah v zápase. Autorem vedoucí branky byl Stefan Kieβling, když dokončil Bellarabiho akci.

Ale to jsme s výčtem zajímavých situací na začátku. V 36. minutě hlavičkoval Kieβling pouze do Trappovy ruky, aby v zápětí na druhé straně odpověděl Meier zahozením naprosté gólovky. Hra byla více než turbulentní a nezaujatému divákovi se musela líbit. Meier chtěl záhy svoje selhání odčinit a vyrazil sám na Lena, kterého přehodil, aby se rázem ocitl na zemi po evidentním faulu talentovaného brankáře, jenž však hlavní sudí nechal bez povšimnutí.

Nesporná nespravedlnost však Hesenské ještě více namotivovala. Ještě do poločasového hvizdu stihl promrhat dvě šance na skórování Occean. Nejdříve hlavičkoval těsně nad, následně nepochopitelně ze tří metrů přestřelil svatyni hostů. Po změně stran tempo hry rozhodně neopadlo. Z dobré pozice nejprve nic nevytěžil Rolfes, pak to však byli převážně domácí, kteří jako kousnutí tarantulí stékali Lenovu bránu. Již v 57. minutě bylo vyrovnáno. Oczipka vyzval do šance Inuie, který si ještě vylámal zuby na pohotovém Lenovi. Na správném místě však stál Aigner a po své dorážce se nyní již naplno mohl zaradovat - 1:1.

Ani jeden z týmů nadále nepůsobil dojmem, že se hodlá spokojit s remízou. Na vyrovnávací gól chtěli odpovědět Kieβling, Schürrle a Castro, na druhé straně se do zajímavých šancí propracovali Occean, Rode a znovu smolař Meier - nikdo ze jmenovaných se však neprosadil. Na jednu stranu se však misky vah přece jen převážily. Těmi šťastnějšími (snad i po zásluze) byli Orli. O vítězný zásah se museli postarat střídající hráči: Celozzi našel svým centrem do vápna dobře postaveného Laniga, jenž svou prudkou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.

Domácí tak utkání otočili, museli však odolat snaze Bayeru o vyrovnání. Ti se však na drtivý tlak nezmohli, běhavé utkání jim sebralo veškeré síly. Leverkusen tak odjíždí z Frankfurtu, sídla štědré evropské banky, s prázdnou. Naopak svěřenci trenéra Veha se radují z málo očekávané výhry.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
robertWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele