1. kolo
25.08.2012 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Frankové si odvážejí z Hamburku veledůležité tři body

Reparát za brzké vypadnutí z DFB-Pokalu se Hamburku nevydařil a Norimberk si zásluhou Hanno Balitsche odváží z přístavního města velmi důležité tři body. "Der Clubu" se podařilo v přístavním městě vyhrát po dlouhých dvaceti letech!

Domácí ekipa nebyla výjimkou, pohárový zápas se mimo jiných (úvodní kolo DFB-Pokalu nepřešlo hned šest bundesligových celků!) nevydařil také Frankům a možná i díky tomu jsme byli svědky velice opatrného začátku. Ani jedna strana nechtěla pochopitelně udělat zbytečnou chybu, která by už tak narušené sebevědomí ještě více srazila, a tak se zaměřila především na defenzivu.

Možná i díky tomu bylo na trávníku k vidění spousta nepřesností, technických nedostatků a především chyb. Zajímavé momenty před oběma brankami však scházely, když teda nepočítáme nesmělé náznaky v podání Chandlera, Frantze nebo Kiyotakeho. Rothosen však poté mohli hned z první vážnější přílwžitosti otevřít skóre: Aogo posadil volný přímý kop na hlavu Westermanna, tomu ovšem překazil radost parádní Schäfer! Na další šanci jsme si museli počkat až do nastaveného času, kdy nejdříve hlavičkoval Klose, Adlera však nepřekonal a nová akvizice v domácí brance záhy zastavila také Essweina.

Nastavený trend pokračoval i ve druhé půli. Šikovný Kiyotake vyslal ke zteči Frantze, ten však vtáří v tvář proti Adlerovi neuspěl a nechal bývalého reprezentačního brankáře opětovně vyniknout! FCN měl podstatně více ze hry a to se nemohlo obejít bez odezvy: Esswein po hodině hry našel od rohového praporku hlavu Ballitsche, ten však z malého vápna (!) nedokázal najít prostor ohraničený třemi tyčemi.

Bývalý hráč Leverkusenu se ale dočkal o pár minut později. Nilsson sice po dalším rohu hlavičkoval pro změnu do břevna, kulatý nesmysl ovšem následně přistál u Balitsche, jenž ho pohodlně dopravil na místo určení a zaslouženě poslal svůj celek do vedení - 0:1. Thorsten Fink okamžitě reagoval a na trávník poslal debutanta Rudņevse a také dalšího vyloženě ofenzivně laděného hráče Beistera. Změna mohla přinést kýžené ovoce, Westermann si ovšem stejně jako v prvním poločase vylámal zuby na skvělém Schäferovi.

Postupem času začala být snaha HSV doslova křečovitá. Užuž se zdálo, že hosté si bez potíží odvezou ze severu Německa zasloužené tři body, ale v nastaveném čase mohl po Chandlerově chybě z ničeho nic srovnat Jansen, domácím však prostě přáno nebylo, blonďatý středopolař totiž namířil svou ránu do břevna.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele