22. kolo
22.02.2014 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Eintracht Braunschweig 2:1

Norimberk dokázal v mimořádně atraktivním utkání udolat na vlastním hřišti konkurenta z Braunschweigu 2:1 a poskočil na dvanáctou příčku tabulky; hosté zůstávají poslední. Úvodní branku přitom vsítil útočník Eintrachtu Dominick Kumbela, jenže krátce po sobě jdoucí trefy Kiyotakeho a Pekharta ve druhé půli rozhodly o tom, že tři body zůstanou doma.

Nováček začal lépe, zatlačil soupeře do defenzivy a ve 14. minutě prostřednictvím Nielsena poprvé otestoval pozornost domácího gólmana Raphaela Schäfera, který se měl následně stát velkým hrdinou zápasu. O pár vteřin později se před jeho brankou zjevil osamocený Kumbela, ale o několik centimetrů minul.

Der Club si užíval vyššího držení míče, ale převážně na své polovině; dopředu se jim příliš nedařilo, pouze Kiyotake ve 24. minutě prověřil nudícího se gólmana Petkoviće. Mnohem nebezpečnějším dojmem působil Braunschweig, a Kumbela si po půlhodině hry připsal po brejku další nebezpečnou ránu mířící těsně vedle. A potom to přišlo - Pfitznerův šikovný pas našel Nielsena, který by postupoval sám na bránu, nebýt "záchranné brzy" domácího obránce Nilssona. Rozhodčí byl nemilosrdný - červená karta!

Kouč Gertjan Verbeek zareagoval stažením Gebharta, kterého na hřišti nahradil Ondřej Petrák, ale to už chyběly pouze vteřiny k úvodní brance, kterou si připsal aktivní Kumbela. Theuerkauf rozehrál rohový kop, konžský útočník se ve vápně zorientoval nejrychleji a poprvé a naposled propálil bezmocného Schäfera. Hosté mohli jít dokonce do dvoubrankového vedení, když se vybíhajícímu Schäferovi povedlo trefit společně s míčem také Kumbelovy nohy a sudí nařídil žlutou kartu a pokutový kop - k tomu se postavil úspěšný střelec, ale domácí gólman směr střely vystihl a udržel tak domácí naděje na body (41').

Verbeek o přestávce zareagoval už druhým střídáním, a rozhodnutí vyměnit Hlouška za Pekharta se vyplatilo takřka okamžitě. Během dvou minut totiž Der Club otočil skóre, a český forvard v tom hrál stěžejní roli - nejprve byl součástí kombinace, kterou založil Pinola a míč se následně přes Drmiće dostal až ke Kiyotakemu, proti jehož ráně z 20 metrů byl Petković bezmocný. Jen o pár vteřin později pak nikým nehlídaný Pekhart převzal Drmićův pas a přízemní ránou z 15 metrů poslal domácí do vedení.

Pro Braunschweig to byl pořádný šok - místo (zaslouženého) dvoubrankového vedení najednou prohrával, aniž by se po změně stran vůbec dostal ke slovu. Hosté se však rychle vzpamatovali a opět svého soupeře zatlačili, takže Schäfer musel ukazovat svoje kvality proti Kesselovi (52') s Hochscheidtem (54'), zatímco Nielsen pálil těsně nad (62'). A pak, v 63. minutě, dostal nováček perfektní šanci srovnat skóre - Pinola fauloval ve vápně Nielsena a pískala se další penalta. K té se tentokrát postavil Bičakčić, ale Schäfer byl úspěšný i podruhé.

Dvě neproměněné penalty však nestačily, takže v 68. minutě se kopala třetí - tentokrát na druhé straně, po faulu Reichela na agilního Pekharta. K exekuci se postavil Kiyotake, avšak Petković dokázal vyrazit balon na tyč, odkud se odrazil zpět do hřiště. Po této šílené sérii se hra uklidnila, Der Club zodpovědně bránil a dopředu se příliš nepouštěl. Jedinými zajímavými šancemi závěru utkání byl Ademiho pokus, který skvěle zblokoval Angha (84'), a Kesselova nepřesná střela (87').

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co říkáte na akovečku Norimberg-Braunschweig, Šalke - Mainz, Frankfurt - Brémy vše1?

Reagovat
smazaný uživatel

KO?

Reagovat
smazaný uživatel

Diky tomu ,že dávám rozpisy tak ještě žiju

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2_1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele