2. kolo
18.08.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Norimberk srovnal stav a rozešel se s Herthou nerozhodně

Drtivé vítězství nad Frankfurtem staronovému účastníkovi německé nejvyšší soutěže jednoznačně pomohlo, Hertha sahala po kýžených třech bodech i na hřišti "der Clubu", nakonec se však musí spokojit s remízou 2:2.

Ani jeden tým se od prvního uvedení míče do hry nikam za každou cenu netlačil, evidentní byla oboustranná snaha o pevná zadní vrátka, přičemž Hertha měla daleko častěji mičudu na svých kopačkách (44 - 66 %), to však k ničemu převratnému nevedlo. První nebezpečná situace potom na sebe nechala čekat až do 21. minuty, kdy Kiyotake našel hlavu Ginczeka, jenž zamířil pouze do tyčky!

Obecně vzato, Frankové byli po celé první dějství nebezpečnějším celkem, což jen dokumentoval Mak, který se zbavil hned dvojice bránících hráčů, potom ale z hranice šestnáctky na strážce berlínské svatyně recept nenašel. Pět minut před odchodem na odpočinek vymyslel Ginczek skvělou přihrávku za obranu na rozběhnutého Drmiče, jenž si bez problémů "odškrtl" svůj premiérový bundesligovou branku - 1:0! Pekaríkova možná snaha o reakci byla zablokovaná.

Ve druhých pětačtyřiceti minutách konečně začalo hrozit i před opačnou brankou. Ben Hatira přesným centrem oslovil ve vápně Ramose, kolumbijský reprezentant však svoji hlavičku mezi tři tyče nenasměroval! Lustenberger následně, atakován Dabanlim, přestřelil. Do třetice už se však Hertha přece jen dočkala: Allagui napřáhl a jeho ránu si do vlastní sítě ukázkově srazil právě turecký obránce - 1:1.

Bývalý útočník Mainzu byl očividně při chuti. Vzápětí narýsoval ideální pas do běhu pro Baumjohanna, tomu se však vyběhnuvšího Schäfera překonat nepovedlo! FCN se snažil probrat k životu čerstvý Frantz, ovšem jeho dalekonosný pokus Krafta nenachytal. Totožně dopadla na opačném konci hřiště střela Ronnyho. Domácí pasivita vyvrcholila zákrokem Pinoly na pronikajícího Baumjohanna, jelikož se jednalo o zákrok v šestnáctce, musel logicky následovat pokutový kop! K tomu se postavil Ronny a zkušeně do protipohybu Schäfera zavěsil - 1:2!

Stará dáma byla tou dobou "na koni", ovšem dlouho si tento stav neužila. Der Club s přicházejícím závěrem vrhnul všechny síly do útoku a Kiyotake minutu před koncem parádně zahraným volným přímým kopem vyrovnal na konečných 2:2. Hertha si tak na rekord musí počkat...

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Norimberk 1:2 Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele