19. kolo
02.02.2014 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hertha neudržela vedení a přenechala Norimberku cenné body

Napravit zaváhání z Commerzbank Areny se berlínskému celku před vlastními fanoušky nepodařilo, Hertha sice brzo vedla, ovšem ještě do pauzy o náskok přišla a po změně stran FCN dvěma zásahy "spasil" Josip Drmić.

Domácí lodivod Jos Luhukay udělal oproti těsné porážce ve Frankfurtu dvě změny: Ronny zažehnal problémy s kotníkem a mohl se vrátit do základní sestavy, což platilo i pro Ndjenga, kterým uvolnili místo Pekarík a Niemeyer. Frankové se naproti tomu museli obejít bez Pera Nilssona, kterého uprostřed defenzivy vedle Javiera Pinoly nahradil Ondřej Petrák.

Staré dámě se proti Norimberku poslední dobou nedaří (na výhru čeká již pět vzájemných utkání), ale hned od první minuty všechno nasvědčovalo tomu, že by se tato nelichotivá bilance mohla z domácího pohledu konečně protrhnout. Hertha začala aktivně a již po čtyřech minutách se mohla radovat: Ronny od rohového praporku našel hlavu Ramose, který na přední tyči předčil dvojici stoperů a následně pohodlně zavěsil - 1:0. FCN vůbec nestíhalo...

Odpovědět sice z ničeho nic mohl Hloušek, ovšem pozorný Kraft jeho pokus za svá záda nepustil. A jinak se hrálo opět výhradně před norimberskou svatyní. Další nadějně vyhlížející možnost měl znovu Ramos, ale křižným pokusem tentokráte úspěch neslavil. Hosté tou dobou nevěděli, kam dřív skočit a zejména nově složený střed obrany působil značně nesehraným dojmem, což ještě umocňovala rychlostní převaha ofenzivních hráčů Herthy (Schulz, Allagui a Ramos).

Po chvíli však bylo překvapivě srovnáno: Kiyotake svým centrem sice adresáta nenašel, avšak van den Bergh poslal odražený míč pouze k nohám Feulnera, jenž se s kulatým nesmyslem zbytečně nepáral a parádní ranou vyrovnal na 1:1! Chybujícího beka vzápětí nahradil Peter Pekarík. Nebezpečný střelecký pokus vyslal Chandler, ale branku minul.

Byla to však i nadále HBSC, kdo měl více ze hry. Allagui však z úhlu na Schäfera nevyzrál. Velké problémy přidělával hostující obraně nezastavitelný Schulz, který po jednom z úniků předal míč na lépe postaveného Ramose, Kolumbijec ale z běhu branku přestřelil!

Totožný obraz hry byl servírován i po změně stran. Další z řady nedorozumění hostující obrany mohl, po Ronnyho volném přímém kopu, potrestat Ramos, ovšem tak jako tak mezi tři tyče nezamířil. Sám Brazilec měl během krátké doby hned několik dalších standardních situací, ale norimberského brankáře prakticky neohrozil. Po hodině hry tak přišel trest: Drmić vyslal ke zteči Ginczeka, jeho rána sice zamířila pouze do tyče, ale švýcarský kanonýr už si poté s odraženým míčem věděl rady - 1:2. Na okamžitou korekci myslel Ramos, ovšem branku hledal marně.

Hertha se však nevzdávala a všechny síly vrhla do ofenzivy (tu měli podpořit Hany Mukhtar a zejména Sandro Wagner), avšak výrazně pozornější zadní linie "der Clubu" měla vše pod kontrolou. Naopak podařenou ránu vyslal po odraženém míči Gebhart, ale Kraft byl připravený.

Kuriózní situace se potom odehrála dvě minuty před koncem řádné hrací doby: Ronnyho centr odvrátil na brankové čáře stojící Petrák pouze za cenu ruky, sudí Weiner tak bývalé opoře pražské Slavie ukázal červenou kartu, ovšem po poradě s asistentem usoudil, že Ramos, který dokonce poslal kulatý nesmysl do branky, využil ofsajdového postavení a nechal tak hru volně plynout! Logicky tak neplatilo ani vyloučení Petráka. Navíc ve čtvrté minutě nastaveného času Ndjeng ve vápně fauloval Drmiče, který si následně vzal balón a zkušeně uzavřel na 1:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
hradec

Hertha BSC 2:0 1. FC Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

1-3 Drmic 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů a palec nahoru

Reagovat
Džeko55

Děláš si srandu?

Reagovat
Arne

Dobře ty.

Reagovat
tnt03

Dobrej blázen kámo :D pujč mi tu kouli jednou :D

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

DEKUJU TO BYLA TUTOVKA

Reagovat
smazaný uživatel

OBCAS MAM DOBRY TIPY ALE NEMAM MILIONY NA SAZENI

Reagovat
smazaný uživatel

DNES JSEM TOTIZ TUTOVKU JESTE BERGAMO 1, LAZIO 2, VERONA 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ofsajdový hráč se nezapojil do hry, Petráka by rozhodčí vyloučil, penalta by byla proměněna a stav by byl 2:2. Takže Herta si za to může samadobře, že N má další zlaté body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele